Uppsala tingsrätt har beslutat att bolaget bakom Direkten i Bro centrum ska försättas i konkurs. Det här framgår av handlingar som Mitt i tagit del av.

Beslutet togs den 19 november och av konkursansökan framgår att konkursförvaltaren sökt bolagets tidigare ansvariga för att inhämta information och bokföring – detta utan framgång.

Vidare beskriver konkursförvaltaren att SH Proffs i Bro AB, som bolaget heter, har skulder på 235 000 kronor. Detta står klart i kontakt med kronofogden. Av denna summa rör det sig om 179 000 kronor i hyresskulder. Därutöver finns en rad pågående ärenden hos kronofogden som uppgår till cirka 113 000 kronor.

SH Proffs i Bro AB har tillgångar på 60 000 kronor.

Detta gäller för paket framöver

Då Direkten fungerat som paketombud för flera aktörer så blir det nu en rockad i Bro centrum gällande vilka som istället kommer att agera ombud framöver.

Av information som gått ut i sociala medier så kommer Frendo att ta över som ombud för Postnord från och med torsdag 26 november. Frendo kommer att hantera försändelser för er som bor inom postnummer: 197 32, 197 34, 197 35.

Sedan den 20 november så har Ica i Bro centrum fungerat som ombud för samtliga postnummer i Bro, detta gäller till och med i morgon torsdag då Frendo tar vid enligt ovanstående info. Ica såg även till att flytta över Postnord-paket som blivit kvar inne på Direkten.

Sedan i måndags, 23 november, så är Matöppet DHL-ombud. Eventuella paket som hamnat hos Direkten från DHL ska ha flyttas över till Matöppet. Detta framgår av butikens Facebooksida.