Det var under förra veckan som butiken plötsligt slog igen. Foto: Åsa Sommarström (Arkivbild)

Brobutik i konkurs – har skulder på 235 000 kronor

Butiken Direkten i Bro centrum stängde hastigt under förra veckan. Nu står det klart att omfattande skulder lett fram till att bolaget bakom butiken nyligen försatts i konkurs. En rad andra aktörer i Bro centrum tar nu över som post- och paketombud.

  • Publicerad 11:02, 25 nov 2020

Uppsala tingsrätt har beslutat att bolaget bakom Direkten i Bro centrum ska försättas i konkurs. Det här framgår av handlingar som Mitt i tagit del av.

Beslutet togs den 19 november och av konkursansökan framgår att konkursförvaltaren sökt bolagets tidigare ansvariga för att inhämta information och bokföring – detta utan framgång.

Vidare beskriver konkursförvaltaren att SH Proffs i Bro AB, som bolaget heter, har skulder på 235 000 kronor. Detta står klart i kontakt med kronofogden. Av denna summa rör det sig om 179 000 kronor i hyresskulder. Därutöver finns en rad pågående ärenden hos kronofogden som uppgår till cirka 113 000 kronor.

SH Proffs i Bro AB har tillgångar på 60 000 kronor.

Detta gäller för paket framöver

Då Direkten fungerat som paketombud för flera aktörer så blir det nu en rockad i Bro centrum gällande vilka som istället kommer att agera ombud framöver.

Av information som gått ut i sociala medier så kommer Frendo att ta över som ombud för Postnord från och med torsdag 26 november. Frendo kommer att hantera försändelser för er som bor inom postnummer: 197 32, 197 34, 197 35.

Sedan den 20 november så har Ica i Bro centrum fungerat som ombud för samtliga postnummer i Bro, detta gäller till och med i morgon torsdag då Frendo tar vid enligt ovanstående info. Ica såg även till att flytta över Postnord-paket som blivit kvar inne på Direkten.

Sedan i måndags, 23 november, så är Matöppet DHL-ombud. Eventuella paket som hamnat hos Direkten från DHL ska ha flyttas över till Matöppet. Detta framgår av butikens Facebooksida.

Pappan i den drabbade familjen: ”Vi hade polisskydd i tre månader”

18-åring åtalas för granatattacken i Bro. Det var i somras som en barnfamilj i Bro utsattes för livsfara då en handgranat kastades mot deras villa och detonerade på altanen. Nu väcker åklagaren åtal. För Mitt i berättar pappan i familjen om...fredag 15/1 15:34

Körigt för bärgaren när första halkan kom

När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36