Genrebild. Foto: Mostphotos

Brister på LSS-boende – nytt bolag tar över

Kommunen har skrivit avtal med Mango omsorg som tar över driften av LSS-boendet Basunvägen i Viby, efter att brister i verksamheten upptäckts.

  • Publicerad 09:43, 22 okt 2018

Vård- och omsorgsnämnden har avslutat avtalet med kommunens eget vårdbolag AB Solom och låter Mango omsorg AB ta över driften av LSS-boendet Basunvägen i Viby. Enligt kommunen själv handlar det om att det upptäckts brister i verksamheten.

  Det handlar om bristande personalkontinuitet och bemötande och genomförandeplaner som saknas. Varje enskild person ska ha en plan efter personliga behov och det har brustit, säger Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

– AB Solom har också bytt chef ett antal gånger vilket gör att det är svårt att ha kontinuitet.

Haft ett år på sig att förbättra

Innan Solom tog över verksamheten för LSS-boendet på Basunvägen drevs det av Frösunda omsorg. Kommunen var då inte nöjda och ansåg att kvaliteten inte höll. Därför lät man Solom ta över i oktober 2017. Sedan dess har kommunen följt verksamheten noga och under sommaren gjordes en del oanmälda besök, men man har inte sett någon förbättring.

– Vi har haft dialog med AB Solom och de har vetat att de hänger lite på håret, men ändå inte förbättrat sin verksamhet, säger Anna-Lena Johansson.

Mango omsorg har sedan tidigare två LSS-boenden i Solna. Det nya avtalet ska börja gälla innan jul och den fasta personalen kommer bli erbjuden att jobba kvar.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hoppfull invigning på Enavallens nya banor

Sport Enavallens friidrottsbanor har renoverats. 11 augusti ska de invigas. Då kommer Sverigeeliten till Enköping.onsdag 4/8 4:18

Ståhl om guldet: ”Det var magiskt”

Nyheter Järfällas diskushjälte är tillbaka i Sverige efter bragden i Tokyo Järfällas Daniel Ståhl har kommit tillbaka till Sverige efter att ha vunnit ett historiskt OS-guld i Tokyo.tisdag 3/8 15:18

Över tio år gammalt dna-prov fällde man för barnvåldtäkt

Nyheter Nytt analysverktyg visade annat resultat En man från Sollentuna fälldes för våldtäkt mot barn 2010, men friades i hovrätten. I fjol ansökte riksåklagaren om resning efter ny analys av ett arkiverat dna-prov – och nu har domen ändrats på...måndag 26/7 19:00