Genrebild. Foto: Mostphotos

Brister på LSS-boende – nytt bolag tar över

Kommunen har skrivit avtal med Mango omsorg som tar över driften av LSS-boendet Basunvägen i Viby, efter att brister i verksamheten upptäckts.

  • Publicerad 09:43, 22 okt 2018

Vård- och omsorgsnämnden har avslutat avtalet med kommunens eget vårdbolag AB Solom och låter Mango omsorg AB ta över driften av LSS-boendet Basunvägen i Viby. Enligt kommunen själv handlar det om att det upptäckts brister i verksamheten.

  Det handlar om bristande personalkontinuitet och bemötande och genomförandeplaner som saknas. Varje enskild person ska ha en plan efter personliga behov och det har brustit, säger Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

– AB Solom har också bytt chef ett antal gånger vilket gör att det är svårt att ha kontinuitet.

Haft ett år på sig att förbättra

Innan Solom tog över verksamheten för LSS-boendet på Basunvägen drevs det av Frösunda omsorg. Kommunen var då inte nöjda och ansåg att kvaliteten inte höll. Därför lät man Solom ta över i oktober 2017. Sedan dess har kommunen följt verksamheten noga och under sommaren gjordes en del oanmälda besök, men man har inte sett någon förbättring.

– Vi har haft dialog med AB Solom och de har vetat att de hänger lite på håret, men ändå inte förbättrat sin verksamhet, säger Anna-Lena Johansson.

Mango omsorg har sedan tidigare två LSS-boenden i Solna. Det nya avtalet ska börja gälla innan jul och den fasta personalen kommer bli erbjuden att jobba kvar.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nytt svenskt kulrekord i Sollentuna GP

Nyheter Fanny Roos slog till i sista omgången Fanny Roos satte nytt svenskt rekord för andra gången den här säsongen när hon tog hem kulstörningen i Sollentuna GP i söndags.måndag 14/6 13:30

Yudelis släckte brand på sin skola – prisad för hjälteinsats

Nyheter Elev i fyran och hennes lärare såg till att branden inte spred sig Yudelis Roa i klass 4 på Sofielundsskolan i norra Tureberg och hennes lärare Susanne Sundin har tilldelats Diplom för rådigt ingripande av Brandkåren Attunda.måndag 14/6 7:40

Tandläkare drog ut tänder utan ordentlig undersökning

Nyheter "Grovt oskicklig" och en risk för patientsäkerheten enligt Ivo En tandläkare i Sollentuna har ”systematiskt brustit” i sina undersökningar och varit ”grovt oskicklig i sin yrkesutövning”. Det menar Ivo som efter en granskning vill att mannens...söndag 13/6 7:50