1 000 studentlägenheter håller på att byggas i Spånga. Foto: Anna Z Ek

Brister i marksanering vid studentboende i Spånga

Prime Living är återigen i hetluften. Nu anklagas byggbolaget för att inte ha sanerat marken vid bygget av de 1 000 studentlägenheterna i Spånga ordentligt. På platsen fanns tidigare en färgfabrik och ett skrotupplag.

  • Publicerad 19:42, 19 nov 2018

– Vi tar det här på största allvar. Vi kommer att koppla in en oberoende miljöexpert för att få det verifierat. Om det stämmer så kommer vi givetvis att ta tag i det och sanera marken enligt konstens alla regler, säger Prime Livings vd Hans Sandén till Fastighetsvärlden.

Nu kräver Stockholms stad att bolaget skickar in analyssvar för det specifika området.

Bygget av studentlägenheterna i Spånga har tidigare fått kritik från Stockholms stad för att ha brustit i säkerheten och bullerkänsliga har avråtts från att flytta in. Tidigare i höstas riskerade Prime Living även sanktionsavgifter för att ha tagit bostäderna i bruk för tidigt.

Det är inte bara på byggplatsen som Prime Living har haft problem. Företaget har, enligt Fastighetsvärlden, sedan tidigare blivit stämt av två underentreprenörer för uteblivna betalningar.

I det ena fallet nåddes förlikning, i det andra har en underentreprenör krävt bolaget på 24 miljoner kronor. Enligt underentreprenören ska denne ha blivit hotad av kriminella personer när han inte ha velat dra tillbaka stämningsansökan.