Fann brister. Brandkåren Attunda gjorde en tillsyn och upptäckte brister i brandsäkerheten på skolan. Foto: Mostphotos

Bristande brandskydd på grundskola

Brandkåren Attunda gjorde i höstas ett tillsynsbesök på Stockholm International Academy Häggvik och fann flera brister i brandskyddet. Nu ska skolan rätta till bristerna.

  • Publicerad 06:40, 2 dec 2021

Stockholm international Academy Häggvik är en F–9-skola som består av fyra byggnader med 289 elever och cirka 50 anställda.

Klassrum och lokaler på markplanet i två av husen har utrymning via fönster, men vid tillsynstillfället gick det inte att öppna fönstren.

Grundkravet är att det ska finnas minst två av varandra oberoende utrymningsvägar från lokaler där personer vistas mer än tillfälligt och det finns inte i och med att fönstren inte går att öppna, konstaterar brandkåren.

Senast 13 december

En annan sak som måste åtgärdas är att dörrarna till klassrum i en paviljongsbyggnad saknar beslag som inte går att låsa, trots att de är tänkta som utrymningsvägar.

Dessutom måste utrymmningsvägen i skolans bibliotek förses med vägledande markeringar.

Åtgärderna ska utföras så snabbt som möjligt, men absolut senast den 13 december, enligt brandkårens beslut.

Att hinna med det blir inga problem alls, förklarar Mårten Tuvesson, biträdande rektor på Stockholm international Academy Häggvik.

– Nej, det är inga konstigheter. Vi jobbar till exempel just nu med fönstren och har bara ett par kvar. Vi tar tacksamt emot sådan här hjälp som vi kan lära oss av och bli bättre, vi tycker att det var en bra inspektion, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Man till sjukhus – gick igenom isen

Nyheter Räddningstjänsten uppmanar om att vara försiktig Räddningstjänsten fick rycka ut efter att en man gick genom isen på Edsviken. "Var extremt försiktig".onsdag 19/1 14:22

Älgen i Edsviken nere för räkning

Nyheter Vinterstormen fällde skogens konung igen Efter drygt ett och ett halvt år på sin post, på grundet utanför strandpromenaden i Tegelhagen, har plåtälgen i Edsviken ännu en gång fallit offer för en vinterstorm.onsdag 19/1 12:20