Brister vid tillsyn. Det fann Skolinspektionen på Yrkesgymnasiet i Sollentuna. Foto: Google Maps

Brist i Sollentuna stoppar skola

Skolinspektionen avslår en ansökan från Thorengruppen AB om att starta en gymnasieskola med det nationella handels- och administrationsprogrammet vid Thoren Business School i Stockholm. Anledningen är att Skolinspektionen har funnit brister vid tidigare tillsynstillfällen på skolor med samma huvudman, bland annat på Yrkesgymnasiet Sollentuna.

  • Publicerad 05:15, 12 okt 2020

I juli 2019 förelades Thorengruppen AB med vite på 500 000 kronor om inte skolan vidtog åtgärder efter en tillsyn på Yrkesgymnasiet i Sollentuna.

Tillsynen visade ”brister i förutsättningar för utbildningen gällande undervisning och lärande, extra anpassningar och särskilt stöd, bedömning och betygssättning samt grundläggande förutsättningar för skolenheten”.

Vid en uppföljning i våras fanns vissa brister kvar och i april beslutade Skolinspektionen att Thorengruppen AB senast den 23 oktober i år måste ”vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister”.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Se upp för algblomning i Sollentunas vatten

Nyheter Algerna kan vara giftiga visar provtagning Just nu finns det algblomning i Sollentuna, bland annat i Edsviken. Inte för att det är badväder, men skulle du trots allt fundera på ett dopp så tänk om.torsdag 22/10 16:15