Husprojektet började som ett sätt för Brinde att sysselsätta sig under pandemin. Stommen till huset hittade hon uppe i Norrbotten.

– Det är en gammal Norrlandsvagn, en sådan som används på byggarbetsplatser. En kille från Boden tog sig an den och gjorde träfasaden. Sedan köpte jag den av honom och så har jag, min kille och min pappa fortsatt bygga, säger Brinde Granli Karlsvärd.

Insida i plywood

De har dragit om elen i vagnen, höjt taket och gjort insidan i plywood.

– Det är jättekul att bygga! Jag har inte byggt så mycket innan så vi har mätt fel konstant men ändå löst det. Det har varit lite gråt men också mycket glädje.

Brinde är skådespelare och är ofta på resande fot. Huset byggdes klart i Norrköping och inför sommarens teateruppsättning kördes det upp till ett vandrarhem utanför Sunne i Värmland.

– Vi körde en väg som annars tar 3,5 timmar men som nu tog 15 timmar. Det kändes jättemärkligt att åka så sakta. Men också kul. Då kan man dra ner rutorna och lyssna på fåglarna.

Vill bo på Lidingö

Till hösten väntar röstjobb i Stockholm och nu hoppas hon kunna flytta huset till en tomt på Lidingö. Här bor både hennes bror och släktingar. En optimal lösning vore tillgång till en källare med tvättmaskin och badrum och en hyresvärd som inte tar allt för mycket betalt.

– Det behöver nog vara någon som inte tänker att man ska tjäna jättemycket pengar på det. Som ser det som en fin möjlighet och ett sätt att få sällskap, att ta hand om och se efter tomten tillsammans, säger Brinde.