Kure Nilssons egenbyggda skärbord ska bli förlaga. Foto: Sandra Samppala

Breviksbornas sätt att tillverka skyddsförkläden ska spridas

Ylva Hanssons och Kurre Nilssons sätt att tillverka skyddsförkläden på Brevik inspirerar andra. Förklädesfabriken ska ta fram ritningar på Kurres skärbord för att snabba upp sin – och andras – tillverkning av skyddsutrustningen.

  • Publicerad 05:05, 30 apr 2020

Mitt i Tyresö har tidigare skrivit om Kurre Nilsson och Ylva Hansson som med hjälp av grannar tillverkar skyddsförkläden till vården i Tyresö.

I parets garage på Brevik skärs grunden till förklädena ut i Kurres egenbyggda skärbord som är tillverkad av bland annat formplyfor och masonit. Breviksbor gör sedan klart förklädena genom att tejpa, vika och rulla dem.

1000 skyddsförkläden har tillverkats på Brevik

Förklädesfabriken Farsta – som tillverkar skyddsutrustning – skriver på onsdagen på sin Facebooksida att ”nu slår vi våra förklädessäckar ihop med Kurre & Ylva”.

Nu kommer vi att ta fram ritningar på Kurres bord för att betydligt snabba upp processen och sprida det till alla som vill eller har startat upp en förklädesproduktion”, står det i inlägget.

Publicerat av Förklädesfabriken Farsta – Pop up-fabrik för skyddsutrustning till vården Onsdag 29 april 2020

 

Med bordet ska en person kunna skära fram 1 000 kommande förkläden på fyra timmar, vilket är många fler än med den metod som Förklädesfabriken använder sig av i dag.

I inlägget efterlyses ett snickeri eller flera som snabbt kan frästa ut mallar eller skärbord.

 

Vill du tipsa om någon som gör en god insats eller har tagit ett bra initiativ? Tipsa på tyreso@mitti.se