Bassängerna på Breviksbadet ska hålla 26 grader. Foto: arkivbild

Breviksbadet smygöppnar i helgen

Det finns massor att göra i helgen på Lidingö för den som inte vill inte vill ta sig över bron. Bassängbadet Breviksbadet smygöppnar, det blir flera dansshower. Dessutom bjuder helgen på fint sommarväder.

  • Publicerad 15:37, 25 maj 2018

Sista chansen att se vågen 🌊

Den japanska 1800-talskonstnären Katsushika Hokusais målning ”Vågen” fick ett stort genomslag. Bland annat har målningen blivit en emoji. På Millesgårdens visas hans verk i en unik utställning till och med 3 juni.

Mer konst. I skyltfönstret  hos M&C Gardinateljé, på Farkostvägen 2,  finns en utställning utställning med konstnären Malin Sellergrens affischer.

Boksignering

Barnboksförfattaren Emi Gunér signerar böcker på Akademibokhandeln i centrum på lördag klockan 13. Boken Ninas sommarlov har ett riktigt sommartema som bland annat innehåller översovning på balkongen med en kompis.

Bada i det varma vädret

Trots att det är tidigt på året är öns badplatser redan fulla med badsugna. Varmast vatten är det i bassängbadet Breviksbadet som smygöppnar i helgen

Papricaloppet

Spring i benen? På lördag klockan 10 går startskottet för Papricaloppet för löpare upp till 12 år. Loppet startar vid Ica Kvantum i Larsberg och är ett samarbete med IFK Lidingö friidrott.

Anmälan krävs.

Hälsa på en ko

Det är grönt och skönt överallt! Varför inte ta en tur till Hustegaholm och kika på tre nya Lidingöbor. Här betar tre kor av rasen Highland cattle. De gillar att vada i vatten. Har du tur får du se dem vada ut i vattnet för att beta späd majvass.

Dansshow och cirkus

Lidingö danscenter har elevshower i Stadshuset under lördagen och söndagen.

Dansen Lidingö har vårshow med cirkustema på söndag i Christinaskolans aula.

Lokalt väder

Enligt SMHI börjar lördagen på Lidingö litet molnigt för att övergå i strålande väder mitt på dagen med temperaturer upp mot 25 grader på eftermiddagen. Söndagen blir något svalare. Upp till 22 grader mitt på dagen och lätt molnighet.