Bredare övergångsställe vid Fridhemsplan

När trottoarerna fräschas upp och görs bredare vid Fridhemsplan kommer man också passa på att bredda övergångsstället över Drottningholmsvägen. Och stockholmarna kan räkna med fler. – Det finns ingen anledning att inte göra bättre framkomlighet om det finns yta, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

  • Publicerad 18:29, 8 dec 2016

Mitt i har nyligen berättat om planerna för Fridhemsplan med bredare och fräschare trottoar på Drottningholmsvägen. Samtidigt som kioskerna, som hotats av flytt, av allt döma blir kvar på tunnelbanesidan.

Nu tänker man också bredda det östra övergångsstället, alltså det som går i sydlig riktning mot Norr Mälarstrand. Allt enligt en ny strategi med breda övergångsställen på platser där det rör sig mycket folk generellt.

– Det finns ingen anledning att inte göra bättre framkomlighet för gående om det finns yta, säger Daniel Helldén (MP) som varit i Tokyo på en resa tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) där man studerat infrastrukturprojekt.

– Där är det ju ett helt annat gaturum, säger han, och flaggar för att stockholmarna lär få se fler breddade övergångsställen i och med att trafiknämnden ska ta fram en strategi för sådana under nästa år.

– Övergångsstället vid tunnelbaneuppgången Folkungagatan/Götgatan är ett sånt exempel. Det borde kunna vara dubbelt så brett.