Bredäng har fått en ny ungdomsgård

Pingstkyrkan i Bredäng har öppnat ungdomsgården Mosaik i sina lokaler på Bredängs Allé. – Vi har köpt in biljardbord, pingisbord och tv-spel. Tanken är att ungdomarna bara ska kunna komma och hänga och vara sig själva utan känna de behöver göra något, säger Nohadra Heido.

  • Publicerad 12:09, 5 dec 2019

Den nya ungdomsgården slog upp portarna förra fredagen och ska vara öppen på fredagar mellan klockan 20.15 och 23.15 med undantag för vissa helger.

På sikt hoppas de även att kunna satsa mer på aktiviteter.

– Förhoppningen är att ungdomarna ska kunna komma hit och vara kreativa, måla och producera musik. Vi vet också att sport är väldigt populärt här och vill få ungdomar att röra sig mer så om kommunen godkänner det så vill vi bygga en större kyrka med en egen idrottshall som ska finnas för dem som bor här, säger Nohadra Heido, projektledare för ungdomsgården.

Nohadra Heido, projektledare för ungdomsgården Mosaik. Foto: Pingstkyrkan Bredäng.

Har ungdomsgården en religiös inriktning?

– Vi kommer att ha en samling 21.30 där ungdomarna får komma med tips och idéer och prata om hur de vill utveckla ungdomsgården. Vi kommer också att ha en bönekruka där folk får lägga in lappar med olika ämnen som de vill be om. Men det är inte bara bön det kan vara diskussioner om allt mellan himmel och jord. Vi delar guds ord 15 till 20 minuter, sedan går vi tillbaka till de vanliga aktiviteterna, säger Nohadra Heido.

Öppen för alla oavsett religion

Men hon vill betona att alla är välkomna oavsett bakgrund.

–Det spelar ingen roll vilken etnisk bakgrund eller religion eller trosuppfattning man har, alla är välkomna. Det här ska var en plats för varje ungdom att vara på och träffa andra ungdomar och oss ledare, säger hon.

Ungdomsgården vänder sig främst till unga mellan 13 och 19 år.