Camping. Patrik Ryttare, platschef på Bredängs camping är orolig att byggplanerna ska innebära en försämring för deras verksamhet. Foto: Madelene Hergils

Bredäng camping krymper: "Behövs fler inte färre"

Fler bostäder välkomnas av Bredängsbor som Mitt i har pratat med. Men det är inte alla som är nöjda över de nya planerna som bland annat innebär att Bredängs camping tvingas krympa.

  • Publicerad 17:34, 23 maj 2022

Vi kommer bli av med våra mest attraktiva året runt-platser

Nu planeras ett nytt område i Bredäng – här är Trädäng

Platschefen Patrik Ryttare är orolig att planerna kommer innebära en försämring för deras verksamhet men även för turistnäringen i Stockholm.

– Vi kommer bli av med våra mest attraktiva året runt-platser. Stockholm behöver inte färre campingplatser, det behövs fler. Nu när alla är tillbaka efter pandemin är det jättestor efterfrågan på campingtomter, säger han.

"Felformulering"

I en folder som skickades ut till boende i närområdet står det att "Bredängs camping utvecklas med fler campingstugor och uppställningsplatser för campingfordon". Men det stämmer inte. Planerna kommer snarare leda att campingytan minskas. Det bekräftas av projektledaren Joel Berring.

– Det har blivit en felformulering.

Som kompensation för de platser som försvinner kommer några fler uppställningsplatser anläggas på det som är parkering idag, men den ytan är mindre. Campingen har även möjlighet att bygga fler campingstugor men några sådana är inte aktuella just nu, menar Patrik Ryttare då de endast har korta hyreskontrakt.

"Går inte att ersätta"

– Vi måste få ett långsiktigt kontrakt innan vi kan göra sådana investeringar. Men vi ser fram emot att ha möjligheten att utveckla stugboendet i framtiden, även om det inte går att ersätta de platserna vi blir av med, säger han.

Projektledaren Joel Berring ser positivt på campingens framtid på lång sikt även efter att det nya bostadsområdet tagit form.

– Målsättningen är att vi ska säkra att campingen kan finnas kvar över tid, men att det blir lite mer av stadscamping där hus och kolonilotter placeras närmare campingen än idag.