Biblioteket har länge haft en egen plats för att skänka gamla böcker men den nya "Bredäng Bjussar"-hyllan välkomnas ändå. Foto: Arkivbild

Bredäng bjussar – nu också på böcker

Facebookgruppen Bredäng Bjussar har kommit överens med biblioteket att ställa upp en hylla där folk kan lämna böcker de vill skänka bort. Och kanske också plocka en ny att läsa.

  • Publicerad 13:40, 11 feb 2020

Det var gruppmedlemmen Maria Bister som fick idén att starta ”Bredäng bjussar böcker”. Det blir en slags filial till "Bredäng Bjussar", som startade förra året och idag har över 800 medlemmar. Idén kom efter att hon såg många inlägg på rad i ursprungsgruppen som handlade om samma sak:

– Folk ville ge bort mycket böcker, och många tycker det är jobbigt att åka långt för att hämta en enda bok. Därför tänkte jag det var bättre att de fanns samlade, och biblioteket var på idén.

Ersätter opraktisk tunna

Madelene Wallinder jobbar på biblioteket i Bredäng och tog med sig idén till mötet. Där togs den väl emot. Snart tar den sin rättmätiga plats vid ingången till biblioteket. Men inte utan viss konkurrens:

– Vi har en tunna för detta ändamål i dagsläget, men flera av Bredängsborna menade att den inte är särskilt praktisk eftersom det är svårt att gräva i den och böckerna lätt går sönder. Och det håller vi på biblioteket helt med om! Så vi välkomnar förslaget — biblioteket tillhör ju trots allt våra besökare.

Hyllan ska förhoppningsvis vara på plats inom kort. Just nu letar man fortfarande efter exakt rätt möbel att ställa upp. Och naturligtvis kollar man först efter den i Bredäng Bjussar.