Amarildo Da Silva är glad över att hans foodtruck äntligen öppnat i Skarpnäck Foto: Privat

Brasiliansk foodtruck öppnar i Skarpnäck

Nu har Skarpnäcksbon Amarildo Da Silva parkerat sin färgglada foodtruck på Pilottorget. Här ska han servera klassisk brasiliansk streed food.

  • Publicerad 16:14, 3 jan 2018

Med en färgglad vagn och klassiska brasilianska street food-rätter som Coxinha vill Amarildo Da Silva mätta Skarpnäcksbor.

– Det känns kul att ha öppnat och jag hoppas att detta kan bli stort i Sverige, säger ägaren.

Amarildo Da Silva kommer ursprungligen från Brasilien men har bott i Sverige i sex år och det var här han upptäckte sin passion för bakning och matlagning. Nu vill han sprida den brasilianska maten till Sverige genom sin foodtruck och folk har redan hittat dit.

– Många som kommer tycker det är kul att det är brasiliansk mat, vissa har varit i Brasilien någon gång och säger att de känner igen rätterna, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Just nu har vagnen Alô Brasil bara öppet fredagar och lördagar mellan klockan 9 och 19 men förhoppningarna är att det snart kan ha öppet alla dagar i veckan.

– Det är bara jag som driver den just nu men jag letar efter någon som kan jobba tillsammans med mig, då kan vi ha öppet fler dagar,

Och drömmarna stannar inte vid en foodtruck.

– Jag hoppas det här går bra för mitt mål är att få ett bygglov så att jag kan få öppna en kiosk i Skarpnäck med brasiliansk mat, då slipper jag flytta vagnen hela tiden, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Amarildos favoriter från menyn

Joelho: Som en pizzarulle som fylls med olika fyllningar beroende på dag.

Coxinha: Friterade degknyten med ost och kyckling.

Pao de Queijo: Ett glutenfritt ostbröd bakat på parmesan och kassavas mjöl och passar till frukosten.

Visa merVisa mindre