Brankica från Alby prisades på Fotbollsgalan

Det var inte bara stjärnorna som lyste på Fotbollsgalan i Globen i måndags. Brankica Lahoud från Alby var en av få utvalda som fick kliva upp på scenen för att prisas.

  • Publicerad 14:40, 13 nov 2018

Det delades ut ett antal pris under Fotbollsgalan i Globen i måndags. De tyngsta utmärkelserna, Diamantbollen och Guldbollen, gick till Nilla Fischer och Victor Nilsson Lindelöf.

Men det var inte bara aktiva som fick glänsa. Även elva för den stora allmänheten anonyma fotbollsföräldrar hedrades. Totalt var 242 personer nominerade till ”Årets fotbollsföräldrar 2018”. Vinnarna utsågs av en jury.

Bakom utmärkelsen finns projektet Fotbollsföräldrar. Det är ett initiativ som stöttar, inspirerar och hyllar alla eldsjälar som jobbar ideellt för barn- och ungdomsfotbollen i Sverige.

”Grymt engagerad”

En av de elva utvalda var 43-åriga Brankica Lahoud från Alby som är lagledare för Arameisk-Syrianska IF:s lag med 14-åriga killar.

Det var många som hade nominerat Brankica Lahoud. Här är några av motiveringarna:

”Grym fotbollsmamma som alltid ställer upp och hjälper alla! Sprider kärlek och glädje runt om sig”.

”Förutom att Branka är en engagerad förälder som alltid finns där för våra barn så har hon också egenskapen att lyfta upp alla andra”.

”Grymt engagerad fotbollsförälder. Inte enbart för sina egna söner utan för klubbens alla ungdomar”.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!