Prisutdelning. En bild från ceremonin på Djursholms slott i Danderyd under måndagen då årets företagare utsågs. Foto: Privat

Brandsäkra Norden är årets företag

Årets företagare och två hedersomnämnande utsågs i veckan på Djursholms slott.

  • Publicerad 11:30, 22 sep 2020

Redan i april var det bestämt vilket företag som skulle vinna priset årets företagare. Med anledning av corona har dock ceremonin fått skjutas på tiden, och under måndagen kunde företaget Brandsäkra Norden ta emot diplomet.

Prisutdelningen hölls på Djursholms slott i mindre format. 14 personer deltog, däribland kommunstyrelsens vice ordförande, Bengt Sylvan, och näringslivsstrateg, Lina Pennlert.

– Det är jättehedrande förstås att få en så här fin utmärkelse. Både vi och våra medarbetare känner oss hedrade och stolta över det här, säger Jonas Hallberg på Brandsäkra Norden, och kortfattat berättar om deras företagande:

– Jag och medgrundare Mathias Lundh har kommit in i en mogen bransch med nya infallsvinklar, och så har vi försökt hitta vår nisch. Vi tycker det är roligt att bygga företag och tänker långsiktigt.

Motiveringen lyder: ”Brandsäkra Norden bidrar till samhället genom sitt agerande: vill dela med sig av kunskaper som kan rädda liv; vilket de lyckas göra med god lönsamhet och tillväxt”. Ett av flera kriterier till priset är att det ska ha lönsamhet och tillväxt under de senaste fyra åren.

Två företag fick ett hedersomnämnande; Nässelgrundet och Vårdlänken bemanning och rekrytering.

Börjar leta efter nya företag

Snart börjar ett arbete med att förbereda inför nästa års prisutdelning. Då hoppas Per Molin att det kan hållas i vanlig ordning i april.

– Ja, verkligen. I november kommer vi redan börja titta på vilka företag vi har inför nästa år, säger Per Molin till DanderydDirekt.

Årets företagare i Danderyd

Företagen ska visa goda resultat i flera områden. Bland annat i lönsamhet och som förebild i samhället. En punkt är även att kunna visa kreativitet i sin företagsamheten.

Brandsäkra Norden har gått från en anställd till tolv anställda mellan 2015 och 2018. De hamnade på plats 21 i DI:s gaselllist.