Helena Bergsmark och dottern Wilma lämnar över tårtorna till brandmännen. Foto: Läsarbild Privat

Brandmännen i Nacka hyllas med tårtor

Många brandmän har arbetat intensivt i helgen med att släcka branden i Svindersvik i Nacka. På söndagen hyllades de med tårtor. – De är verkligen hjältar, säger Helena Bergsmark, Saltsjö-Boo, som ordnade tårtkalaset.

  • Publicerad 15:35, 17 jun 2018

Det blev en lång och intensiv helg för många brandmän i Nacka efter skogsbranden i Svindersvik, som bröt ut i fredags. Men i dag hyllades de med tårtor.

Initiativet kom från Helena Bergsmark i Saltsjö-Boo.

– Det finns så många hjältar i samhället som gör bra saker varje dag. De här är hjältar på ett mer specifikt sätt, som har skyddat oss alla mot en stor fara. Jag kände att jag ville göra något för att visa respekt och tacksamhet och pratade med min dotter om vi skulle baka tårtor. Då kom jag på att jag kunde fråga Coop i Orminge centrum där jag handlar varje dag om vi kunde samverka och det blev jätteglada, säger hon.

Ställde frågor om branden

På söndagen lämnade hon tårtorna på Nacka brandstation tillsammans med sin dotter Wilma och hennes två kompisar Klara Ahlin och Mathilda Andersson. Det var tjejerna som lämnade över tårtorna och samtidigt passade de på att ställa frågor till brandmännen.

– De frågade varför vi inte har egna plan som kan vattenbomba och om de visste hur branden startade. Det visste de inte. Men de berättade att de fortfarande har en mil slang ute som de ska samla in, säger Helena Bergsmark.

Tjejerna spelar handboll i Skuru och efter besöket på brandstationen var det bara att åka direkt vidare till Ekens cup.