Aseffa Hailu, chef för Mitt 127, och Kent Lindgren, biträdande enhetschef vid Fryshuset. Foto: Märta Lefvert

Branden ödelade stugan – men inte sommarlovet

Den eldhärjade stugan vid parkleken Ängen i Bredäng förblir stängd över sommaren. Men sommarlovslediga barn och unga kan vara lugna: Både 127 Festivalen och Fryshusets Lovely Days genomförs enligt planerna.

  • Publicerad 15:56, 8 jun 2017

På måndag startar Lovely days, Fryshuset Skärholmens omfattande sommarlovsprogram för barn och ungdomar. Den pågår ända tills skolan börjar, och en del av verksamheten är förlagd till Parkleken Ängen. Den anlagda branden som härjade den röda stugan natten till den 1 juni kom därför mycket olägligt. Stora reparationer krävs för att återställa det svårt brand- och rökskadade huset, som förblir stängt i flera månader.

– Men vår grundplan är att köra Lovely days precis som vi tänkt. Har vi tur är det fint väder och då är vi utomhus. Om det spöregnar sätter vi upp en lapp om att vi finns i Bredängsskolan i stället, där vi brukar ha fritidsverksamhet under vintern, säger Fryshuset Skärholmens biträdande enhetschef Kent Lindgren.

Också 127 Festivalen genomför sitt Bredängsprogram som planerat. Den sex veckor långa festivalen brukar hålla till vid Parkleken Ängen de två första veckorna, och så blir det också i år (den 26 juni–9 juli). Det är framför allt personalen som brukar använda stugan, för kontorsarbete och materialförvaring och för att få tillgång till el och vatten.

– Vi gör inga ändringar utan löser situationen genom att sätta upp ett tält. Vi ska ha vår bas där i stället och riggar upp extra utetoaletter, säger Aseffa Hailu, chef för Mitt 127.