Brand vid återvinningsstation i Högdalen. Foto: Stefan Källstigen

Branden i Högdalen är inte släckt

En brand utbröt under lördagsmorgonen vid en återvinningscentral i Högdalen. Än har branden inte gått att släcka. – Det är en svår brand. Det kommer säkert att brinna i flera dagar till, säger Hans Eriksson som är ledningsoperatör vid Räddningscentralen.

  • Publicerad 16:03, 18 jul 2022

Under lördagsmorgonen klockan 09.09 larmades räddningstjänsten till Högdalen efter att en brand utbrutit på en återvinningscentral. Trots flera dagars arbete av räddningstjänstens har branden inte släckts än.
– Vi kämpar för fullt med att släcka branden, men det är en kopiös mängd sopor som brinner, säger Hans Eriksson som är ledningsoperatör vid Räddningscentralen.

Sophögen som brinner är 30 meter hög och ligger nära en byggnad som riskerar att rasa ihop. Därför kan räddningstjänsten inte attackera branden från alla vinklar. Istället använder man sig av lastmaskiner för att lämpa ut soporna ur högen för att kunna släcka branden.

Branden är under kontroll. Dock ryker det fortfarande. Foto: Stefan Källstigen

– Res iväg ett par timmar eller ett dygn om det finns möjlighet, råder Peter Tistam, som är ledningsoperator räddningstjänsten, de boende i området. Foto: Stefan Källstigen

Branden är under kontroll

Under lördagen lånade Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ut helikoptrar för att förhindra spridning av branden då branden ligger i anslutning till Högdalstoppen.

Det är fortfarande oklart vad som orsakat branden.

– Det råder ingen misstanke om brott, säger Helena Boström Thomas som är pressstalesperson vid polisregion Stockholm.

Enligt uppgifter till P4 Stockholm är branden under kontroll. Dock ryker det fortfarande, vilket kan påverka boende i Högdalen.

– Res iväg ett par timmar eller ett dygn om det finns möjlighet, råder Peter Tistam, som är ledningsoperator räddningstjänsten, de boende i området, enligt P4 Stockholm