Branden i Botkyrka är under kontroll

En brand har brutit ut i en radhusbyggnad i Vårsta i Botkyrka. Det är en av flera radhusbänder på kort tid i södra Stockholm. Strax före klockan ett var branden under kontroll.

  • Publicerad 11:50, 14 jun 2018

Larmet kom strax före klockan 11 på torsdagsförmiddagen. En person lämnade det brinnande huset. När brandkåren kom till platsen stod en av bostäderna i en radhuslänga om fem bostäder i full brand. Alla bostäderna utrymdes.

”Vi har 14 enheter på plats som arbetar med att förhindra spridning och släcka branden. Det finns inga uppgifter om några skadade.” skrev Södertörns brandförsvar initialt på sin Facebooksida.

– Det är fullt pådrag här. Nu har dock helikoptern som cirkulerade över platsen lämnat, sade Vårstabon Mari Tikka som ser branden från sin balkong.

Branden syntes från flera håll i Vårsta och många undrade vad som händer. Foto: Mari Tikka

Branden under kontroll

Strax före klockan ett trodde Södertörns branförsvarförsförbund att branden inte skulle spridas till andra bostäder i radhuslängan. Däremot är bostaden där branden började totalförstörd.

– Ingen är skadad vad vi känner till. Släckningsarbetet har haft god effekt och vi tror att vi kan avsluta här om fyra timmar nu. Jag vet ännu inget om varför det börjat brinna, säger Jonas Andersson som är operativt befäl på Södertörns branförsvarsförbund.

De boende fick evakueras. Foto: Melina Reid

Flera bränder senaste tiden

Det är fortfarande oklart hur många som evakuerats och hur många som befunnit sig i längan. Branden är en av flera radhusbränder på kort tid i just södra Stockholm.

Polisen ska nu utreda vad som orsakade branden.