Brandattentat mot Tarantella i Bredäng

Natten mot lördag kastades ett brinnande föremål in i restaurang Tarantella i Bredängs centrum. Polisen misstänker att branden är anlagd, och rubricerar attentatet som mordbrand.

  • Publicerad 11:10, 23 jul 2018

Det var under natten mot lördagen, strax efter 04 på morgonen, som vittnen larmade polisen. Någon, eller några, personer hade då setts krossa rutan till restaurang Tarantella i Bredäng och kasta in ett brinnande föremål för att sedan lämna platsen på moped eller motorcykel.

Branden tog sig, och både polis och räddningstjänst ryckte ut till restaurangen.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

– Vi har misstankar om att branden är anlagd, säger Ann-Christine Ekelund, tillförordnad gruppchef vid polisen i Hägersten.

Brand- och rökskador i lokalen

Totalt deltog nio enheter och 20 brandmän från Storstockholms brandförsvar i släckningsarbetet. Först vid 06 på lördagsmorgonen var branden släckt.

– Restaurangen har både brand- och rökskador, och intilliggande livsmedelsaffär och pizzeria har också rökskadats, säger Björn Westerdahl, kommunikatör vid Storstockholms brandförsvar.

Ingen gripen

Polisen har haft både tekniker och brandhund på plats.

– Vi har ganska mycket bevisning och information som skulle kunna leda utredningen vidare, säger Ann-Christine Ekelund.

På måndagsmorgonen var ingen gripen misstänkt för mordbranden.

– Sen får utredningen visa om vi kan styrka så att vi får en skälig misstänkt kopplad till detta, säger Ann-Christine Ekelund.