Brand vid dansbanan i Hågelbyparken i natt

Väktare kände brandlukten till Alby och fann till slut att det brann i Hågelbyparken. I parken startar i dag reggaefestivalen En Kärlek Botkyrka som vanligt. – Nu har vi snabbt byggt en temporär scen framför den andra, säger Krister Kalte som är vd på Upplev Botkyrka AB.

  • Publicerad 11:23, 17 aug 2018

Larmet om branden kom strax före klockan fem på fredagsmorgonen. Väktare som patrullerade i Alby hade då känt brandrök från Tumbahållet.

– De sniffade sig fram till branden. Det visade sig att det brann i hörnet av scenhuset. Det är en del begränsade skador på scenhuset nu och en liten del på dansbanan, säger Krister Kalte.

Festival startar i dag

På torsdagskvällen var den sedvanliga torsdagsdansen i Hågelbyparken. I dag klockan 16 startar reggaefestivalen En Kärlek Botkyrka med akter som Kaliffa, Partiet och Topaz Sound.

– Vi har säkrat festivalen och byggt en temporär scen framför den befintliga. Festivalen kommer att kunna hållas som vanligt, men vi vågar inte ha uppträdandena på den vanliga scenen med tanke på skadorna, säger Krister Kalte.

På fredagsförmiddagen pågick både scenbygge och soundcheck för En Kärlek Botkyrka. Festivalen kommer hållas som vanligt. Foto: Krister Kalte

Väktare kunde påbörja släckningen med hjälp av bransläckare innan brandkåren som ligger i princip granne med Hågelby kunde komma och släcka.

Polisens tekniker undersöker

Polisens tekniker ska utreda varför det började brinna.

– Man kan tänka sig att det är något slags elöverlastning, det är mycket el och kontakter i hörnan på scenhuset där det brunnit. Men vi vet ännu inte vad som är brandorsaken, säger Krister Kalte.