Rivs. Flera bilar skadades, nu ska de fraktas bort och garelängan rivas. Foto: Anders Sjöström

Brand: tekniska undersökningen klar

Förra veckan brann en hel garelänga ner i Täby kommun. Nu fortsätter förundersökningen och den tekniska undersökningen är klar.

  • Publicerad 09:23, 5 apr 2022

Några hade entusiastbilar där

Många bilar tog skada i den brand som inträffade den 21 mars. En hel garelänga på Marknadsvägen, inte långt från Täby centrum stod i lågor under natten.

Polisen spärrade av området och startade en teknisk undersökning på platsen. Den är enligt dem nu avslutad och de väntar på resultaten.

Förundersökningsledare Åsa Kristell kan inte säga så mycket om hur utredningen går på grund av förundersökningssekretess.

– Den tekniska undersökningen är klar och i väntan på den kvarstår brottsrubriceringen mordbrand, säger hon i ett mejl till Mitt i Täby.

Jonas Nilsson kommunpolis säger att den tekniska undersökningen fick avslutas, då det var rasrisk.

– Avspärrningarna är borttagna och det kan bli svårt att göra en teknisk undersökning, säger han.

Under brandnatten var sex stationer där och en kraftig rökutveckling uppstod. Enligt räddningstjänsten var det runt ett 50- tal bilar som skadades av branden, även bilar runt om garaget.

Väntar på att riva

Björn Pålemar som är ordförande i föreningen Volten, som äger garaget berättar att medlemmarna nu på att få hämta sina bilar och personliga saker från grarget.

– De har inte fått komma in än, de rensar bort plåttak och liknande nu. Tidigare har det varit rasrisk, säger han.

Hur har medlemmarna reagerat?

– Det är tråkigt såklart, några hade entusiastbilar där som är värda mycket pengar, säger han.

Kommer ni bygga ett nytt garage?

– Inte på just den platsen tror vi, det får bli öppna parkeringsytor. Just nu vill vi bara få rivningslov och jämna det med marken, säger han.