Brand spreds från eldstad utanför Bro

Under måndagen startade en markbrand utanför centrala Bro. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

  • Publicerad 21:28, 14 maj 2018

Klockan 11.25 på måndagen larmades brandkåren till en markbrand vid Assurs väg och Ginnlögs väg, mellan tågstationen och kyrkan i Bro. På plats kunde en brand om uppskattningsvis 250 kvadratmeter släckas.

– Branden ska ha startat i anslutning till ett övergivet tältläger eller skjul, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

Branden misstänks ha spridits från en eldstad. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, men det finns inga misstänkta för brottet.

Brandförsvaret varnar för eldning

Samma dag gick Storstockholms brandförsvar ut med en varning om att det torra vädret banar väg för bränder. Man avråder från elda om det inte kan genomföras på ett uppenbart säkert sätt.

Godissugen rekryt ertappad

Värnpliktig bröt mot order – får varning. En av de värnpliktiga vid Livgardet i Kungsängen valde att trotsa ett beslut om karantän i november i fjol. Den värnpliktige lämnade sitt rum för att hämta godis hos en annan rekryt på förläggningen....måndag 25/1 14:39

Blåljus i helgen: Inbrott, hot och en som inte borde kört bil

Han har kört utan körkort förut. Nu gjorde han det igen – då togs bilen i beslag.måndag 25/1 14:29