BRAND. En kraftig brand bröt ut på Grimstaskolan i Upplands Väsby på söndagkvällen. Fyra stationer var på plats för att bekämpa branden. Foto: Helen Westling

Brand rasar i Grimstaskolan i Upplands Väsby

Det brinner kraftigt i Grimstaskolan i Upplands Väsby. Enligt uppgift har räddningstjänsten fyra stationer och 30-35 brandmän på plats för att bekämpa branden, som misstänks vara anlagd.

  • Publicerad 19:58, 24 mar 2019

Branden har fått fäste i ett tak och vi ska nu försöka begränsa branden.

INFORMATION. Skolledningen på Grimstaskolan gick på söndagskvällen ut med information om att alla lektioner skulle ställas in på måndagen.

Det var vid 18.31 på söndagskvällen som larmet kom in till räddningstjänsten om en kraftig rökutveckling i Grimstaskolans huvudbyggnad, i mittenlängan där sjuorna går.

– Det brinner från taket och vi håller på att etablera oss där ute. De har bett om förstärkning. Vi kommer att vara på plats med enheter från fyra stationer, säger Therese Blades, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar till Aftonbladet.

De många Väsbybor som samlades under kvällen fick se brandmännen kämpa med full kraft för att rädda skolan.

– Vi är där med 30–35 personer. Branden har fått fäste i ett tak och vi ska nu försöka begränsa branden. Vi har delat in skolan i olika sektorer för våra räddningsarbetare som är på plats, säger Hans Eriksson vid Storstockholms brandförsvar till Aftonbladet.

Under kontroll senare på kvällen

Senare under kvällen ska enligt uppgift branden ha varit under kontroll och vid 22-tiden började släckningsarbetet trappas ner. Enligt Aftonbladet har branden startat i ett fläktrum.

Eleverna har fått meddelande från skolledningen att alla måndagens lektioner är inställda och att eleverna får vara hemma hela dagen. "Skolledningen återkommer med mer information under måndagen."

Så sent som i onsdags fick hela Grimstaskolan (F–9), med 450 elever utrymmas. Orsaken var en brand på en toalett, vilken en av skolans lärare rådigt nog snabbt släckte.

Grimstaskolan utrymd efter anlagd brand på toalett

BRAND. Branden rasade i Grimstaskolan under söndagskvällen. Foto: Helen Westling