En keramikugn började brinna på förskolan Äventyret i fredags kväll. Genrebild. Foto: Mostphotos

Brand på förskola i Råcksta i helgen

I fredags kväll utbröt en brand på Förskolan Äventyret i Råcksta. Förskolan har öppet som vanligt idag.

  • Publicerad 10:39, 20 feb 2017

Det var på fredagskvällen som en keramikugn började brinna inne på förskolan Äventyret i Råcksta. En förbipasserande person larmade räddningstjänsten och branden kunde släckas snabbt utan att den spreds utanför rummet.

– Branden var en olyckshändelse och vi är väldigt glada och tacksamma att ingen blev skadad. Samverkan mellan alla berörda har fungerat väldigt bra. Vi har informerat föräldrarna om situationen, säger Birgitta Thulén, avdelningschef för förskolor i Hässelby-Vällingby.

Förskolan är öppen

En saneringsfirma har varit på plats under helgen och förskolan har öppet som vanligt idag.

– Troligen kommer de behöva sanera en omgång till ikväll. Vi har stängt av ett par rum på grund av brandlukten men enligt saneringsfirman är lukten ofarlig och ska försvinna inom en vecka, säger Eva Alvin, förskolechef på Äventyret.

Rummet där ugnen stod kommer att hållas stängt tills att det har renoverats men enligt Eva Alvin kommer det inte att påverka verksamheten eftersom förskolan är så pass stor.

– Vi är jättetacksamma för samverkan med våra föräldrar som vi har känt ett stort stöd ifrån. Det är många som har hållit sina barn hemma idag och det är vi tacksamma för. Det blir ändå en liten chock när det händer även om det är en liten brand, säger Eva Alvin.