Arkivbild. Foto: Arkivbild

Brand i Tumba var falsklarm – polisanmält

Räddningstjänsten larmades om allvarlig lägenhetsbrand i Tumba och en stor utryckning följde – men det visade sig vara falskt alarm. Nu är händelsen polisanmäld.

  • Publicerad 15:41, 27 jul 2018

Tidigare under eftermiddagen – vid 14.30-tiden – fick räddningstjänsten larm om en brand i Tumba. Enligt uppgiftslämnaren syntes lågor och rök från en lägenhet på tredje våningen i ett flerfamiljshus på Passvägen.

– Vi skickade två stationer, ett femtontal brandmän. Indikationerna var att det rörde sig om en allvarlig lägenhetsbrand och att folk var kvar i lägenheten, säger Patrick Johansson, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Även flera polispatruller och ambulans skickades till platsen.

”Väldigt allvarligt”

Väl på plats kunde brandförsvarets rökdykare konstatera att det var falskt alarm. När räddningstjänsten försökte återkoppla med personen som ringt om den påstådda branden fick de inget svar.

– Det här är så klart väldigt allvarligt. Det gör att vi lägger resurser på helt onödiga saker. Det kan göra att vi blir fördröjda till en annan händelse, det drabbar våra medborgare i slutändan, säger Patrick Johansson.

Polisen har upprättat en anmälan om falsklarm och kommer att utreda händelsen.