Det var när personalen på restaurangen eldade kol till kolgrillen som man upptäckte att det började brinna i rökgaskanalen.

– De tillslöt då själva grillen med ett lock och ringde112, säger Michael Obua på Brandkåren Attunda.

Personal utrymde restaurangen innan räddningstjänsten kom.

– Vid framkomst 13.23 såg man rök och lågor, vi valde då att inleda en räddningstjänstinsats, säger Michael Obua.

Klart tre timmar senare

Insatsen avslutades 16.30.

– Vi ansåg då att fastighetsägaren själv klarade av att hantera skadan fortsättningsvis utan vår hjälp. Detta efter att vi släckt branden och kontrollerat att ingen spridningsrisk längre kvarstod.

Skadorna på rökgaskanalen gjorde att restaurangen höll stängt på onsdagen, men redan på torsdagen öppnade restaurangchef Ömer Delen Väsby kolgrill igen – nu med en tillfällig elgrill.

– Själva kolgrillen är totalförstörd. Vi har nu fått en ersättningsgrill så länge, en elgrill som vi testar för fullt. Som tur är har vi dubbel ventilation, så vi kan använda den andra ventilationen nu, säger han.

Ingen person ska ha skadats vid branden.