BRAND. En lägenhet på Prästgårdsallén i Upplands Väsby eldhärjades på måndagsmorgonen. Foto: Mostphotos

Brand i lägenhet på Prästgårdsallén

En lägenhet i ett sexvåningshus på Prästgårdsallén i Upplands Väsby eldhärjades på måndagsmorgonen. Den man som befann sig i lägenheten tog sig ut och kunde tas om hand på plats.

  • Publicerad 11:16, 2 dec 2019

När vi kommer dit slår det ut lågor på baksidan av en lägenhet på andra våningen.

Klockan 8.54 på måndagsmorgonen kom larmet till brandförsvaret om en brand i en lägenhet på Prästgårdsallén, ett område mellan Edssjön och Runby.

Två stationer skickades ut, samt yttre befäl från Sollentuna.

– När vi kommer dit slår det ut lågor på baksidan av en lägenhet på andra våningen, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral.

Den man som befann sig i lägenheten kunde ta sig ut och blev omhändertagen av sjukvårdspersonal. Skadeläget är dock oklart, det är inte heller klarlagt om han behövde åka med den ambulans som fanns på plats.

Enligt Christer Wahlström är det oklart vad som brunnit i lägenheten.

– Vi har nu varit och släckt och ventilerat ut rök ur lägenheten. Det var ingen rökutveckling i trapphuset och det var heller inte någon fara för de andra lägenheterna i huset, säger han.

Han berättar att brandförsvaret nu lämnat över till Väsbyhems representant på plats och försäkringsbolaget, som ordnar boende åt lägenhetsinnehavaren.

– Vi var klara på plats klockan 10.18. Nu tar polisen vid och gör en teknisk undersökning, säger Christer Wahlström.