INDUSTRIBRAND. Det började brinna i en byggnad i Brunna industriområde i Kungsängen i Upplands-Bro kommun natten till tisdag. Foto: Brottsplats Sthlm

Brand i Brunna industriområde – byggnad totalförstörd

Under natten började det brinna  i en större industribyggnad i Brunna industriområde i Kungsängen norr om Stockholm. Strax innan 07 på tisdagsmorgonen uppgav räddningstjänsten för DN att branden var släckt.

  • Publicerad 06:46, 10 nov 2020

Polis och räddningstjänst fick larmet vid 03-tiden på natten mot tisdag.

– Vi har varit på plats i tio minuter och har inte branden under kontroll, sade Jarmo Carlsten, inre ledningsbefäl på räddningstjänsten vid klockan 03.30 till DN.

Stor skada

Enligt räddningstjänsten pekar mycket på att byggnaden, som är cirka 2000 kvadratmeter och rymmer flera olika företag, kommer totalskadas – vilket man även under morgonen beskrev byggnaden som.
 

Räddningstjänsten kommer fortsätta att arbeta på platsen under tisdagsförmiddagen. Foto: Brottsplats Sthlm

Byggnaden ligger i Brunna industriområde i Kungsängen, i Upplands-Bro kommun. I fastigheten ska enligt räddningstjänsten bland annat finnas en lackeringsfirma och en stenfirma.

Ingen person uppges ha blivit skadad.

Räddningstjänsten uppskattar att släckningsarbetet pågår till tisdag förmiddag.

– Nu är det så gott som släckt. Men det finns en del efterarbete kvar att göra. Vi måste kontrollera att det inte är några glödbränder kvar i konstruktionen, sa Jarmo Carlsten till DN strax före klockan 07 på tisdagsmorgonen.

Polisen har hållit förhör på platsen och har inlett en förundersökning om mordbrand.

Anställdas larm inifrån församlingen: "Kyrkoherden fryser ut och skäller på medarbetare”

✔ Facket: ”Agerar det kraftfullaste vi kan” ✔ Anmälan till Arbetsmiljöverket Tystnadskultur, hög personalomsättning och en kyrkoherde som kränker, fryser ut och skäller på medarbetare. Sådan är situationen inom Kungsängens församling enligt anställda som nu slår larm.fredag 4/12 14:06

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49