INDUSTRIBRAND. Det började brinna i en byggnad i Brunna industriområde i Kungsängen i Upplands-Bro kommun natten till tisdag. Foto: Brottsplats Sthlm

Brand i Brunna industriområde – byggnad totalförstörd

Under natten började det brinna  i en större industribyggnad i Brunna industriområde i Kungsängen norr om Stockholm. Strax innan 07 på tisdagsmorgonen uppgav räddningstjänsten för DN att branden var släckt.

  • Publicerad 06:46, 10 nov 2020

Polis och räddningstjänst fick larmet vid 03-tiden på natten mot tisdag.

– Vi har varit på plats i tio minuter och har inte branden under kontroll, sade Jarmo Carlsten, inre ledningsbefäl på räddningstjänsten vid klockan 03.30 till DN.

Stor skada

Enligt räddningstjänsten pekar mycket på att byggnaden, som är cirka 2000 kvadratmeter och rymmer flera olika företag, kommer totalskadas – vilket man även under morgonen beskrev byggnaden som.
 

Räddningstjänsten kommer fortsätta att arbeta på platsen under tisdagsförmiddagen. Foto: Brottsplats Sthlm

Byggnaden ligger i Brunna industriområde i Kungsängen, i Upplands-Bro kommun. I fastigheten ska enligt räddningstjänsten bland annat finnas en lackeringsfirma och en stenfirma.

Ingen person uppges ha blivit skadad.

Räddningstjänsten uppskattar att släckningsarbetet pågår till tisdag förmiddag.

– Nu är det så gott som släckt. Men det finns en del efterarbete kvar att göra. Vi måste kontrollera att det inte är några glödbränder kvar i konstruktionen, sa Jarmo Carlsten till DN strax före klockan 07 på tisdagsmorgonen.

Polisen har hållit förhör på platsen och har inlett en förundersökning om mordbrand.

Eon gräver för fjärrvärme

Västra Kungsängen berörs av arbetet. Energijätten Eon uppger att man inlett ett grävarbete i västra Kungsängen som väntas pågå till årsskiftet. Det här arbetet syftar till att stärka upp fjärrvärmenätet.måndag 20/9 9:57

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01