Brand blossade upp igen i Nackareservatet

Det brinner i södra Nackareservatet, inte långt från Brotorp i Skarpnäck. Räddningstjänsten har precis tagit sig fram till platsen och just nu är det oklart hur stor branden är, men en rökpelare sträcker sig upp i luften.

  • Publicerad 14:29, 19 jul 2018

Strax efter klockan 13 på torsdagen larmades räddningstjänsten om branden i Nackareservatet.

– Vi har två stycken brandbilar som precis har kommit dit, i nuläget vet jag inte brandens omfattning, säger Ulf Sjöholm, operativ chef räddningstjänstens ledningscentral.

Rökpelaren som steg från reservatet lokaliserades till samma plats där räddningstjänsten tidigare under torsdagen varit och släckt. Den insatsen avslutades vid klockan elva.

– Det var en 200 kvadratmeter stor markbrand tidigare idag där den nya branden blossat upp. Antagligen är det dåligt släckningsarbete sedan tidigare som har gjort att det kan ta sig igen, säger Ulf Sjöholm.

Branden är 150 meter gånger 150 meter och släckningsarbetet pågår för fullt.

– Vi har tagit dit en maskinspruta som hämtar vatten från den närliggande sjön så vi har kunnat tabort en tankbil. Men det är fortfarande tio man som arbetar med branden och de kommer bli kvar ett par timmar till, säger Ulf Sjöholm.

Vid 16:45 uppgav Henrik Lindström, operativ chef på Södertörns räddningstjänst att branden var under kontroll och att arbetet beräknas pågå fram till klockan 23 ikväll.

– I omgångar luktar det brandrök i Bagarmossen, lukten kommer med vinden, säger Isadora Cuellar, boende i centrala Bagarmossen.