Bråk efter otillåten demonstration

Bråk uppstod när några personer ur en högerextrem organisation demonstrerade i Lidingö centrum förra helgen. Inget tillstånd hade sökts för sammankomsten, enligt polisen.

  • Publicerad 17:08, 3 nov 2016

I lördags demonstrerade runt nio personer från den högerextrema organisationen Nordisk ungdom utanför Coop i Lidingö centrum, enligt polisen.

Inget tillstånd hade sökts för demonstrationen vilket innebar att polisen inte kände till den förrän de blev kontaktade om att det uppstått någon form av bråk. När polisen kom dit polisanmälde några av demonstranterna en person som de hamnat i gräl med.

– Enligt de initiala uppgifterna handlade det väldigt förenklat om att de som gjorde anmälan sa att en person hade varit framme och försökt rycka åt sig deras flygblad. Enligt dem själva hade personen betett sig som att han försökte misshandla dem. Men det var ingen som de facto blev slagen, säger Fredrik Wallén, kommunpolis.

Polisen rapporterade demonstrationen för brott mot ordningslagen eftersom det inte hade sökts något tillstånd för den.

– Det fanns personer att identifiera som förhoppningsvis kommer att kunna hållas ansvariga för den här icke tillståndsgivna demonstrationen, säger Fredrik Wallén.