155 företagare har tyckt till om hur det är att driva företag i Upplands Väsby.

Och kommunen klättrar på några av de tolv frågor som ligger till grund för rankningen. Bland annat tas steg framåt på frågorna om kommunens service och bemötande, upphandling och information till företag. Inom upphandling hamnar Väsby bäst i länet.

– Det är positivt att Upplands Väsby behåller placeringen och ökar inom flera delar. Service, bemötande och upphandling är frågor som organisationen verkligen jobbar med och som är politiskt prioriterade. Vi kommer att fortsätta jobba för ett företagsklimat i toppklass, säger näringslivs- och kompetensutskottets ordförande Ann-Christin L Frickner (C), i ett pressmeddelande.

Vill ha ökad trygghet

Men brottsligheten i samhället oroar. 58 procent av de svarande i Upplands Väsby vill att arbete med att minska brottsligheten och öka tryggheten i kommunen prioriteras.

– Av undersökningen ser vi att den ökade brottsligheten i landet även har påverkat företagarna lokalt. Vi gör viktiga insatser för ökad trygghet och vi kommer att fortsätta det arbetet, säger Ann-Christin L Frickner.

Höjda omdömen på service

Näringslivschef Per-Ola Lindahl gläds åt att Väsby får höjda omdömen på service. Kommunen har satsat på möten med företagare och att vidareutbilda kommunens egen personal.

– Det här är ett kvitto på att våra satsningar ger resultat. Vi kommer att fortsätta ha fokus på tillgänglighet, rimliga handläggningstider och lyssna in företagens behov, säger näringslivschef Per–Ola Lindahl.

Grannkommunen Sollentuna har tappat i rankningen, men ligger fortfarande högt i och med plats 18. Solna, som tidigare varit Sverigeetta, petades i år ner till en bronsplats.