Nattvandrar. De nya nattvandrarna i Hässelby gård och Vällingby centrum har röda reflexvästar på sig. Foto: BP

BP:s nattvandrare ska göra kvällarna tryggare

Nu har BP börjat nattvandra. Varje fredag och lördag mellan klockan 21 och 24 är en grupp unga vuxna ute för att göra gator och torg i Vällingby centrum och Hässelby gård tryggare.

  • Publicerad 16:30, 24 nov 2020

Det långsiktiga målet är att få ut dessa ungdomar i näringslivet.

Nu har BP startat nattvandring i samarbete med Vällingby centrum. Varje fredag och lördag klockan 21-24 är fem unga vuxna i Vällingby centrum och Hässelby gård för att skapa trygghet.

– Vi har en dialog med lokalpolisen och de har också möjlighet att kontakta Vällingby centrums ordningsvakter om de behöver hjälp, säger Stina Jansson, affärschef på BP.

Lugn första helg

Första vandringen gick av stapeln i helgen.

– Det gick jättebra, fredagen var lugn. Men under lördagen var det lite stökigare i Hässelby gård rapporterade de om, säger Stina Jansson.

Trygghetsskapande. Så här såg det ut i helgen när de nya nattvandrarna rörde sig i västerort för första gången. Foto: BP

En väg in i arbetslivet

Nattvandrarna arbetar redan i dag hos BP via projektet Första Jobbet, som är ett samarbete med stadsdelsförvaltningen.

– Det kan vara vid matchtillfällen eller i projekten under Mötesplats Västerort. Det långsiktiga målet är att få ut dessa ungdomar i näringslivet, framförallt hos våra partners. Bauhaus och McDonalds är arbetsgivare som vi arbetar nära i projektet i dag, säger Stina Jansson.

Mötesplats Västerort

År 2017 startade BP projektet Mötesplats Västerort, vars syfte är att minska utanförskap och förbättra integrationen i samhället.

Verksamheten drivs i samarbete med Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning.

Nattfotboll, nybörjarfotboll för tjejer som vill testa, fritidsverksamheten Efter Skolan, nattvandringen och satsningen Första Jobbet ingår i projektet.

Via Första Jobbet får unga vuxna mellan 16 och 29 år sina första arbetslivserfarenheter hos BP.

Källa: BP

Visa merVisa mindre