BP:s målexplosion säkrade seriesegern

Brommapojkarnas damer är klara för kval till Elitettan för andra året i rad. Årets serieseger i division 1 södra Svealand säkrades i lördags, med två omgångar kvar, via 3–1 borta mot toppkonkurrenten Sätra SK. BP låg under med 0–1, men vände med tre mål på mindre än tio minuter.

  • Publicerad 10:55, 25 sep 2018

– Sätra har gjort en kanonsäsong och pressat oss till det yttersta. Förra året ledde vi med lite marginal hela hösten, men nu har vi haft många fler måstematcher, säger BP:s huvudtränare Marcelo Fernández.

Mot lagen på tabellens nedre halva har BP stundtals haft svårt med inställningen och motivationen, och tappat några onödiga poäng. Däremot har man idel segrar mot de övriga lagen i topp fem.

Hamnade i underläge i Sätra

Inför lördagens seriefinal i Sätra ledde BP med fyra poäng, och kunde alltså säkra seriesegern vid seger. Det var dock hemmalaget som tog ledningen efter 32 minuter.

BP hade det tufft i inledningen mot Sätra SK i lördags, men vaknade rejält när man hamnade i underläge. Här är det Elin Sjölander som tar tag i spelet. Foto: Örjan Jacobsson

– Vi fick justera lite i vårt försvarsspel efter 20 minuter, de kom igenom lite för lätt på ena kanten. Tio minuter efter det gjorde de 1–0 på straff, säger Marcelo Fernández.

Men vände på ett par minuter

Det hann dock aldrig sprida sig någon oro på BP:s ledarbänk. Redan efter en minut kvitterade BP genom Rebecka Lundblad Roth som gjorde sitt första mål i BP-tröjan. Efter ytterligare bara två minuter satte Aisha Faiqi, också hon måldebutant, 2–1.

BP:s målexplosion med tre mål på mindre än tio minuter fullbordades av en betydligt mer van målskytt – Michelle Rojas Flores som gjorde sitt 18:e mål för säsongen och leder skytteligan i serien.

Kramkalas efter att BP säkrat seriesegern i och med vinst med 3–1 mot tabelltvåan Sätra SK. Foto: Örjan Jacobsson

– Efter det har vi ganska bra kontroll på matchen, säger Marcelo Fernández.

”Vi är mognare i år, mer redo”

Seriesegrarna i de sex division 1-serierna gör upp i kval om tre platser i Elitettan. I fjol föll BP i kvalet mot Lidköpings FK efter 2–2 borta och 1–2 hemma. Marcelo Fernández har gott hopp om att det ska gå bättre i år.

– Vi är något bättre i år. Vi är mognare, mer samspelta, mer redo, säger han.

Får nog möta lag från Uddevalla i kvalet

I kvalet möter BP seriesegraren i division 1 norra Götaland, sannolikt IK Rössö Uddevalla som leder med sex poäng då två omgångar återstår.

– Vi har bra koll på dem och kommer att vara väl förberedda, säger Marcelo Fernandéz.

Victoria Cup-semi på Grimsta IP i kväll

Första kvalmatchen spelar BP borta den 13 eller 14 oktober, och därefter hemma den 20 eller 21 oktober. Men före det väntar tre matcher, den första redan i kväll då BP tar emot Bollstanäs SK i semifinal i Victoria Cup hemma på Grimsta IP klockan 19. Bollstanäs är också klara seriesegrare i sin division 1-serie, och det med 19 segrar och en oavgjord – och 112–11 i målskillnad – på 20 matcher.

– Ja, det blir ett bra genrep mot ett bra lag, konstaterar Marcelo Fernández.

”Vi vill gå in i kvalet med en bra känsla”

De andra två matcherna före kvalet är de två återstående seriematcherna. Först mittenlaget P18 IK hemma den 29 september och till sist jumbon Älta IF – det enda laget som har besegrat BP i år, borta den 7 oktober.

Lagfoto efter segern mot Sätra SK. BP har nu nio raka segrar och totalt 17 vinster, två oavgjorda och en förlust på 20 seriematcher. Foto: Örjan Jacobsson

– För tabellen spelar de matcherna ingen roll, men vi vill avsluta bra och gå in i kvalet med en bra känsla, säger Marcelo Fernández.