Observatorielunden ska bli ännu mer skejtvänlig. Foto: Mostphotos

Boule och skejt ska lyfta Observatorielunden

Boulebanor, lampor och ny skatevänlig stenkant. Observatorielunden ska rustas – och nu kan Vasastadsborna tycka till om förändringen.

  • Publicerad 14:52, 29 maj 2018

Det ska bli trevligare och tryggare att hänga i Observatorielunden. Den övre delen har redan rustats och staden har satt in nya stensättningar och planteringar och renoverat betongmuren längs Sveavägen.

Tagit in skejt-expert

Nu ska staden bland annat anlägga nya boulebanor bakom Pressbyrån och installera mer och ny belysning. Stenkanten runt dammen ska bli vackrare och hålla bättre för skejtare som använder dammen när den är tömd på vatten.

– Vi har tagit fram ett förslag tillsammans med en skejt-expert. Tanken är att den ska fungera både ur estetisk synvinkel och för de aktiviteter som sker vintertid, säger My Peensalu, landskapsarkitekt på park- och miljöavdelningen i norra innerstan.

Chans att tycka till

Samtidigt är de öppna för nya förslag. Mellan klockan 15.00 och 18.00 i dag, 29 maj, bjuds Vasastadsborna in till en dialogträff vid Spegeldammen.

– Vi är angelägna om att få in synpunkter på om det finns saker vi behöver tänka på. Det kan även gälla kringliggande områden som parkleken, Stadsbiblioteket, dammen och tunnelbanan, säger My Peensalu.

Än finns ingen tidsplan för när upprustningen ska vara klar.