INSTÄLLT. Det blir inget Vi är Botkyrka eller This is Alby i år. Foto: Raymond Peroti

Botkyrkas festivaler ställs in i år igen

Det är, som bekant, covid-19 som ställer till det för festivalsommaren i Botkyrka. Men i stället för festivalen kommer kommunen att satsa lite extra på sommaraktiviteterna.

  • Publicerad 05:01, 3 maj 2021

Det blir inget Vi är Botkyrka 2021.

– Det är självklart enormt tråkigt att vi inte kan genomföra festivalen som är en riktig sommarhöjdpunkt för oss Botkyrkabor. Men vi måste alla, hur mycket vi än längtar efter att allt blir som vanligt, fortsätta ta vårt ansvar och följa restriktionerna, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett uttalande på kommunens hemsida.

Festivalen Vi är Botkyrka brukar vanligtvis arrangeras i Hågelbyparken i augusti varje år, och är en hyllning till förenings-, kultur- och idrottslivet i kommunen.

Prova-på-aktiviteter och uppträdanden med sång, dans och musik av både kända och okända artister och underhållare brukar locka flera tusen personer till parken varje år. Det är också här som kommunens kultur- och idrottsstipendier brukar delas ut.

Fler sommaraktiviteter

Pengarna som kommunen avvarat till festivalen kommer i stället att läggas på kommunens sommaraktiviteter för barn och unga.

– Förra året ökade vi i kommunen sommaraktiviteterna med 200 procent och responsen var enormt positiv. Därför planerar vi för en minst lika aktiv sommar där vi samtidigt kan se till att rådande restriktioner följs, säger Ebba Östlin.

Exakt vad för sommaraktiviteter det blir får framtiden utvisa.

Gällande kultur- och idrottsstipendierna hoppas man kunna dela ut dem vid en mindre ceremoni längre fram. Även festivalen This is Alby kommer att ställas in i år.