Botkyrkabyggen: Släpp inte in någon

Bedragare försöker lura sig in lägenheter i Storvreten genom att utge sig för att vara från Botkyrkabyggen.

  • Publicerad 14:45, 20 jul 2015

Flera hyresgäster har slagit larm om att två personer som utgett sig komma från Botkyrkabyggen har ringt på hos boende i Botkyrka. Förra helgen blev två personer bestulna efter besök av bedragarna.

– De senaste fallen har varit i våra bestånd i Storvreten och Tuna, men vi har tidigare haft ärenden i Norsborg, säger Camilla Borgström, kommunikatör vid Botkyrkabyggen.

Förra veckan kunde Lokaltidningen Mitt i berätta om en liknande händelse i Tullinge.

Vid det tillfället hade två män utgett sig från att vara poliser och på så sätt försökt komma in i en lägenhet. Då bad kvinnan om legitimation och bedragarna försvann utan byte.

På samma sätt vill Botkyrkabyggen att deras hyresgäster ska agera.

– Vi och våra entreprenörer kontaktar alltid hyresgästerna i förväg om vi behöver komma in i lägenheten. Alla anställda har en legitimation med sig där man kan se var de jobbar. Fråga alltid efter det och släpp inte in någon som inte har det, säger Camilla Borgström.

Krister Hanser på Södertörnspolisen berättar att bedragarna som lurat sig in i Botkyrka har stulit smycken och kontanter.

– Om man släpper in någon i lägenheten är det viktigt att man stänger och låser dörren efter den som går in, så att ingen annan kan gå in efter och plocka på sig värdesaker, medan den andra uppehåller dig. Det är ofta så de jobbar, säger Krister Hanser.

Alla anställda har en legitimation med sig där man kan se var de jobbar.