Khadija Rafi och Fatima Bibi blev anställda genom Qvinna i Fittja. Foto: Anders Björklund

Botkyrkabyggen satsar på lokala kvinnor i Norsborg

Satsningen Qvinna i Botkyrka där lokal arbetskraft städar i Botkyrkabyggens hus har nu kommit till Norsborg. – Hyresgästerna ger oss högre betyg där Qvinna i Botkyrka är verksamma, säger Susanne Axelsson Heldring, HR-chef på Botkyrkabyggen i ett pressmeddelande.

  • Publicerad 05:30, 2 okt 2018

Botkyrkabyggens satsning Qvinna i Botkyrka som började i Fittja i höstas startade på måndagen i Norsborg. Dessutom har det kommunägda bostadsbolaget bestämt sig för att permanentera satsningen som innebär att Botkyrkabyggen anlitar lokal arbetskraft till städningen, närmare bestämt kvinnor som bor i området de också städar och som boende i området känner igen.

– Botkyrkabyggen är ett allmännyttigt bostadsbolag, för oss är det viktigt att bidra till att förortens kvinnor kan förbättra sin hälsa, självkänsla, ekonomi och svenska. Det ger även positiva effekter för de som bor och verkar i kvinnornas närhet, områdena blir tryggare och trivsammare, säger Susanne Axelsson Heldring, HR-chef på Botkyrkabyggen i ett pressmeddelande.

Qvinna i Botkyrka startade i Fittja. Men Botkyrkabyggen tänker sprida konceptet. Foto: Anders Björklund

I Norsborg är det fem kvinnor som får jobb. Sedan tidigare finns Qvinna i Botkyrka i Fittja. Enligt Botkyrkabyggen är målet 100 kvinnor inom ramen för Qvinna år 2025.

– Qvinna i Botkyrka stärker de goda krafterna. Kvinnors erfarenheter och kontaktnät är viktiga för individens och samhällets utveckling – och för oss som allmännyttigt bostadsbolag. Hyresgästerna ger oss högre betyg där Qvinna i Botkyrka är verksamma, säger Susanne Axelsson Heldring.

Fakta

Studerar också svenska

– Inom ramen för Qvinna i Botkyrka studerar kvinnorna också svenska fyra timmar i veckan.

– De har även fått utbildning i jämställdhet, hjärt- och lungräddning, konflikthantering, städteknik och kemikalier.

– Kvinnorna jobbar heltid och är en del i arbetslaget på Botkyrkabyggens områdeskontor.

Källa: Botkyrkabyggen
Visa merVisa mindre