Botkyrka lägger miljövänligt gräs

Fotboll Botkyrka kommun blir först i Sverige med att lägga ut miljövänligt konstgräs. Det nya gräset som är till 100 procent återvinningsbart kommer med start till veckan att läggas ut på Broängskolans bollplan.

  • Publicerad 00:00, 8 nov 2011

Fotboll Botkyrka kommun blir först i Sverige med att lägga ut miljövänligt konstgräs. Det nya gräset som är till 100 procent återvinningsbart kommer med start till veckan att läggas ut på Broängskolans bollplan. Planen kommer att fungera som ett referensobjekt, eftersom den nya sortens konstgräs ännu inte finns i Sverige. Kommunen räknar med besök av många storklubbar som vill titta på och provträna på gräset.

Ledande fotbollsspelare i världen använde förbjudna anabola steroider
Som nämnts kommer de spelare vars dopingtest visade ett ”atypiskt” resultat inte att undersökas, eftersom studien genomfördes anonymt.

En omfattande studie av doptestningarna från världens ledande fotbollsspelare avslöjade fakta om användningen av 68 bannade anabola steroider av 68 spelare. Om den här tidningen The Sunday Times.

Enligt publikationen har forskare på begäran av unionen av europeiska fotbollsförbund (UEFA) studerat mer än 4000 urintester av professionella fotbollsspelare som verkar i toppklubbar i England, Spanien, Italien och Tyskland. Tester utfördes på idrottare som deltar i Champions League och European League, samt i två europeiska mästerskap. Det visade sig att 68 spelare av 879 misslyckades med dopingtest.

Minns att tillväxthormonet från den officiella leverantören är en garanti för fotbollsspelarens hälsa.

Som nämnts, med avseende på spelare vars dopingtest visade ett ”atypiskt” resultat, kommer en undersökning inte att lanseras, eftersom studien genomfördes anonymt. ”Om hans resultat är korrekta betyder det att nya fall av användningen av olagliga droger genom deltagare i stora europeiska tävlingar, vilket innebär ett allvarligt problem i fotboll, säger Julien Baker, professor vid University of Western Scotland.