Både villor och bostadsrätter har gått upp i pris under de senaste tre månaderna. Foto: Mostphotos

Bostadspriserna i Järfälla på väg upp

Priserna på både bostadsrätter och villor i Järfälla har sjunkit sett över det senaste året, men nu verkar trenden vända – iallafall om man ser på de senaste tre månaderna. Detta visar färska siffror från Svensk Mäklarstatistik.

  • Publicerad 07:15, 5 nov 2018

Jämfört med 2017 har priserna på bostadsrätter i Järfälla sjunkit med 3,5 procent, men nu verkar trenden vara på väg att vända.

Ser man på de tre senaste månaderna har priserna gått upp med 4,1 procent.

Även villapriserna följer samma mönster. Sett över de senaste 12 månaderna har priserna gått ner med 9,0 procent, men de tre senaste månaderna har en ökning på 1,1 procent skett.

Under augusti, september och oktober såldes 351 bostadsrätter i Järfälla med ett snittpris på 35 914 kronor per kvadratmeter. I juli låg priset på 35 713 kronor per kvadratmeter.

När det gäller villor såldes totalt 93 stycken med ett snittpris på 36 116 kronor per kvadratmeter.

Märker av ett ökat intresse

Andreas Strindemark, mäklare på Fastighetsbyrån i Järfälla, säger att det är svårt att svara på anledningen till att priserna gått upp, men att han helt klart har märkt av ett ökat intresse.

– Det vi såg i höstat och våras var att många avvaktade och väntade in för att se var marknaden var på väg. Men intresset blossade upp i augusti och vi fick fler och bättre kunder att jobba med, folk som har bättre ekonomi exempelvis, vilket har gjort att vi har fått fler spekulanter, fler budgivare och högre slutpris.

Exempel på ett område där villapriserna har gått upp är Viksjö.

– Där var det väldigt låga priser i höstas och våras, men de har återhämtat sig.

”Stort utbud och fel prislapp”

Områden som känns allmänt heta just nu när det kommer till villor är enligt Andreas Strindemark Barkarby-Skälby och Västra Jakobsberg.

När det gäller bostadsrätter upplever han ett stort uppsving för bostadsrättsradhus i Vålberga i Barkarby.

Det som han däremot upplever går allra sämst är nyproduktionerna i Barkarbystaden.

– Det är ett stort utbud och prislappen är fel – det är så man kan summera det.