Bostadsborgarrådet Dennis Wedin (M) är även ordförande i Svenska bostäder. Foto: Pekka Pääkkö

Bostadsborgarrådet försvarar Trygga trappan

Bostadsborgarrådet Dennis Wedin (M) tycker att det är konstigt att hyresgästföreningen lokalt inte välkomnar nya sätt att skapa trygghet. "Hyresgästföreningen har lyckligtvis inte monopol på åsikter", säger han.

  • Publicerad 11:02, 12 okt 2021

I en artikel i Mitt i reagerar den lokala hyresgästföreningen på att initiativet Trygga trappan inte förankrats ordentligt hos de boende i huset. Läs artikeln här

Bostadsborgarrådet Dennis Wedin (M), ordförande i Svenska bostäder, skriver i ett mejl till Mitt i att det kommit in upprepande samtal från boende gällande ordningsstörningar. Han tycker att det är konstigt att hyresgästföreningen lokalt inte välkomnar nya sätt att skapa trygghet.

"Under min tid som bostadsborgarråd kommer bolagen fortsätta att ha som uppdrag att genomföra trygghetsskapande åtgärder, och snabbt reagera när otryggheten breder ut sig."

Är det inte ett hot mot den lokala demokratin att genomföra någonting som detta utan att prata med de som berörs?

"Hyresgästföreningen har lyckligtvis inte monopol på åsikter, vilket hyresgästerna lokalt nog är glada för i det här fallet. Bolaget har en egen löpande dialog med de boende om trygghetsfrågor, och det är där som denna otrygghet framkommit. Vi kommer ju även att utvärdera pilotprojektet och då kommer hyresgästernas upplevelse vara viktig då det är hyresgästernas trygghet i sitt egna hem som ligger till grund för hela arbetet", skriver Dennis Wedin till Mitt i.