Bostäder – som inte byggts än – säljs vidare

Fastighetsutvecklaren Magnolia Bostäder har redan sålt vidare 650 hyreslägenheter i nya stadsdelen Bro Mälarstrand. Trots att första spadtagen inte ens är taget.

  • Publicerad 16:52, 2 jul 2018

Naturskönt och sjönära, så säljs den nya stadsdelen Bro Mälarstrand in. Detaljplanen vann laga kraft i våras. Totalt ska området innehålla 1500 bostäder, allt från från radhus till höghus, när allt är klart.

Byggstart i höst

Fastighetsutvecklaren Magnolia Bostäder ska bygga 650 bostäder där med start i höst. Första inflyttning väntas ske omkring 2020-2021.

– Vi måste få bygglov på plats, men senare under hösten är målsättning att börja bygga, säger Erik Rune, vice vd på Magnolia Bostäder.

”Vi är riktigt nöjda”

Men redan nu har Magnolia Bostäder sålt de 650 hyreslägenheterna på ett bräde till fastighetsförvaltaren Slättö. Slutvärdet uppskattas bli nästan 1,2 miljarder kronor.

– Vi är riktigt nöjda med att få förvärva energieffektiva och attraktiva bostäder i Stor-Stockholm som har en stor bostadsbrist avseende prisvärda hyresrätter, uppger Johan Karlsson, vd på Slättö i ett pressmeddelande.

Enligt Magnolia Bostäder är planen att uppföra cirka 25 hyreshus på mellan tre och fem våningar.

– Vi har för avsikt att göra det här till energieffektiva fastigheter. Slättö vill också söka investeringsbidrag för att få ner hyresnivåerna, säger Erik Rune.

Köpte nyligen byggrätt – säljer obyggda hus

Det är inte länge sedan Mitt i skrev att KF sålt hälften av sina byggrätter – 115 000 kvadratmeter – i området till Magnolia Bostäder. Fastighetsutvecklaren kommer att fortsätta att driva byggprojektet i Tegelhagen till dess hyreshusen är färdigbyggda.

– Vi brukar jobba så att vi säljer ett projekt på ritning. Det kommer ta flera år att bebygga.

Däremot har Magnolia Bostäder valt att sälja vidare mark i området, där det ska bli radhus och småhus till Derome Mark & Bostad. Det väntas bli om 60-70 hus.

– Vi har inlett ett samarbete så att hela området ska bli bra, säger Erik Rune.

Slättö vill, genom köpet och samarbetet med Magnolia Bostäder, stärka sin ställning i Stor-Stockholm och fokuserar på hyresrätter. De har fastigheter i Botkyrka, Kungsängen, Täby, Lidingö, Norrtälje och Nykvarn. Bland annat planerar Slättö sedan tidigare 139 nya hyresrätter i Kungsängen och 170 hyresrätter i Hägerneholm vid Ullnasjön, i Täby kommun.

Planen: Snabbare variant av buss 558

Upplands-Bro. Nu är planerade trafikförändringar inom SL-trafiken ute på remiss. Av dessa framgår att buss 558 i Upplands-Bro berörs.måndag 26/10 16:45