Bosse Andersson om luckan efter Kim Källström

Jul och nyår blir extra hektiskt i år för Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. – Vi kan aldrig ersätta Kim Källström – men mitt jobb är att se till att Djurgården fortsätter att vinna matcher.

  • Publicerad 11:13, 16 dec 2017

Kim: ”Jag är också ledsen att det är över”

Kim Källström och kompisen Jonas Olsson åkte med sina familjer på semester i slutet av november. När de kom tillbaka fick Bosse Andersson det definitiva beskedet.

”Avslutar med flaggan i topp”

Sportchefen darrade på rösten när han på fredagens presskonferens berättade vad Kim Källström har betytt för klubben.

– Tråkigt besked. Men jag är glad och stolt över att Kim kom hem och tog ut Djurgården i Europa – där har vi inte varit på tio år – och avslutar med flaggan i topp, säger Bosse Andersson.

Har du några spelare på gång som kan fylla luckan efter Kim Källström?

– Vi har spelare på gång men det är orimligt att tro att vi ska ersätta Kim Källström. Både som person och med den historia han har på och utanför planen. Det är klart att det blir ett tomrum. Men fotboll är härligt  – du får ställa upp med elva man – och vi har ett ansvar att driva klubben vidare.

Olsson och Isaksson fortsätter

Lagkompisarna och vännerna Jonas Olsson och Andreas Isaksson tycker att det är tråkigt att Kim Källström slutar. Men enligt Bosse Andersson har duon inga planer på att göra detsamma.

– Båda två är viktiga spelare i Djurgården 2018 och vi har inte ens haft den dialogen med dem. Båda ser fram emot ett nytt år. Med lite semester så startar vi om den 8 januari, säger Bosse Andersson.

Hur många nya spelare känner du att Djurgården behöver ha in till nästa år?

– Vi måste jobba långsiktigt. Vi är väldigt stolta över den mix vi hade i år med tre, fyra erfarna spelare tillsammans med ungdomlig entusiasm. Det kommer vi fortsätta med. Exakt hur många spelare det blir får vi titta på när transferfönstret stänger den 31 mars – men jag tror att det blir fler än på ena handens fingrar.