Valpen Prince. Foto: Läsarbild

Bortsprungna Prince död – påkörd på E4:an

I fem dygn har Pia med hjälp av föreningar och frivilliga sökt efter valpen Prince som rymde förra veckan. På fredagen fick hon beskedet att han blivit påkörd på E4:an. – Stackars liten, han måste ha lidit, säger Pia.

  • Publicerad 15:41, 2 nov 2018

Den sju månader gamla valpen Prince kom till Pia förra veckan, adopterad från Rumänien. Hon hämtade honom på Arlanda flygplats på lördagen och såg fram emot att ge honom ett kärleksfullt hem.

– Han hade inte alls haft det bra. Jag var tvungen att avliva min gamla tik som var 13 år och hade plats för en ny hund. Jag ville ge honom ett bra liv, säger Pia.

Rädd och svår att fånga in

I söndags kväll förra veckan rymde han från bostaden i Rotebro, och sedan dess har det pågått ett stort sökpådrag efter den lilla svarta hunden. Prince var skygg och rädd – och svår att fånga in. Många hörde av sig om att de sett honom i området och Pia var så glad över att han fortfarande var vid liv.

Sprang vid Bredden

Men på fredagseftermiddagen fick hon veta att det värsta hade hänt – Prince hade blivit överkörd på E4:an i närheten av bredden. För Pia var det ett tungt och otroligt sorgligt besked.

– Nu är han på djursjukhuset i Väsby och kommer komma tillbaka till mig i en urna, sörjer Pia.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Glädjande statistik: Fortsatt fallande coronakurva

Nyheter Lägsta antalet nya fall på fyra veckor I vecka 2 konstaterades 118 nya coronasmittade i Sollentuna Det är det lägsta antalet på fyra veckor.torsdag 21/1 14:27

Rekordmånga skjutningar i Stockholm 2020

Nyheter Sollentuna bland de absolut hårdast drabbade Förra året var det rekordmånga skottlossningar i Stockholms län. Hårdast drabbat var Järva med 22 skjutningar, men LPO Sollentuna ligger inte långt efter med 20.torsdag 21/1 14:00

Snart kan 70-plussare få vaccinet i armen

Nyheter Så vet du när det är din tur Många väntar nu ivrigt på att få vaccinera sig mot covid-19. Men hur vet man när det är ens tur och hur man bokar en tid? Vaccinsamordnaren Magnus Thyberg om hur, var och när stockholmarna får...torsdag 21/1 12:24