Valpen Prince. Foto: Läsarbild

Bortsprungna Prince död – påkörd på E4:an

I fem dygn har Pia med hjälp av föreningar och frivilliga sökt efter valpen Prince som rymde förra veckan. På fredagen fick hon beskedet att han blivit påkörd på E4:an. – Stackars liten, han måste ha lidit, säger Pia.

  • Publicerad 15:41, 2 nov 2018

Den sju månader gamla valpen Prince kom till Pia förra veckan, adopterad från Rumänien. Hon hämtade honom på Arlanda flygplats på lördagen och såg fram emot att ge honom ett kärleksfullt hem.

– Han hade inte alls haft det bra. Jag var tvungen att avliva min gamla tik som var 13 år och hade plats för en ny hund. Jag ville ge honom ett bra liv, säger Pia.

Rädd och svår att fånga in

I söndags kväll förra veckan rymde han från bostaden i Rotebro, och sedan dess har det pågått ett stort sökpådrag efter den lilla svarta hunden. Prince var skygg och rädd – och svår att fånga in. Många hörde av sig om att de sett honom i området och Pia var så glad över att han fortfarande var vid liv.

Sprang vid Bredden

Men på fredagseftermiddagen fick hon veta att det värsta hade hänt – Prince hade blivit överkörd på E4:an i närheten av bredden. För Pia var det ett tungt och otroligt sorgligt besked.

– Nu är han på djursjukhuset i Väsby och kommer komma tillbaka till mig i en urna, sörjer Pia.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Bristande brandskydd på grundskola

Nyheter Måste åtgärdas senast till lucia i år Brandkåren Attunda gjorde i höstas ett tillsynsbesök på Stockholm International Academy Häggvik och fann flera brister i brandskyddet. Nu ska skolan rätta till bristerna.torsdag 2/12 6:40

Kvinna åtalas – bar rakblad som vapen

Nyheter Misstänks för brott mot knivlagen En kvinna från Tureberg åtalas för brott mot knivlagen. Det var i slutet av oktober som hon greps på allmän plats, närmare bestämt i Malmparken. Hon hade ett rakblad på sig trots att det inte var...torsdag 2/12 5:20