Foto: Mostphotos

Bortresta - då slogs all inredning i hemmet sönder

Vilken mardröm. De åkte bort – och då tog sig någon in och slog sönder all inredning.

  • Publicerad 10:44, 10 feb 2020

Söndag 22.45.

Mansängen

Grovt hemfridsbrott. Då de boende i en lägenhet i Mansängen var bortresta tog sig en eller flera personer in i lägenheten genom att bryta upp altandörren.

Polis tillkallades av grannar då det hördes oväsen från lägenheten, samtidigt som grannarna visste att de boende var bortresta.

På platsen fann polisen dels en lägenhet där all inredning var sönderslagen, dels en sovande 25-årig Bålstabo, särdeles onykter. 25-åringen greps och fördes till Uppsala, men var på måndagsmorgonen för onykter för att kunna höras.

25-åringen lyckades dessutom slita sönder ett handtag på polisbilen som körde honom till Uppsala, vilket rubriceras som skadegörelse.

Söndag 00.10-00.20

Viktoriastigen

Försök till grov stöld. Två pojkar förföljde under natten en kvinna från järnvägsstationen i Bålsta då hon klev av tåget. Då hon var i närheten av Pomona försökte de två rycka väskan från henne men misslyckades. Den unga duon sprang mot Gamla Bålsta utan att få med sig någonting.

Söndag ca kl 01:55

Bålstavägen

Drogbrott. En kvinna i 20-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri och fört att ha använt narkotika.

Lördag ca kl 19.30

Polis larmades till platseRunbrovägen

Skadegörelse genom brand. Tre gossar eldade i en papperskorg på Runbrovägen under lördagskvällen. Ett vittne anmälde, polis kom dit, men då hade den unga trion hunnit lämna platsen.

Antalet covidfall fortsätter minska i Upplands-Bro

Drygt 10 000 Upplands-Brobor har fått första sprutan. Antalet konstaterade fall av covid-19 i Upplands-Bro fortsätter minska. Siffrorna kan dock ha påverkats av ett intrångsförsök i Folkhälsomyndighetens databas.fredag 11/6 15:38

Övergivna fågelbon orsakade brand i jätteskorsten vid Bro centrum

Eon-chef: "Jag fick precis reda på att det har brunnit". Det har brunnit i den skorsten som Eon just nu monterar ner strax intill Bro centrum både igår och idag. Entreprenören på plats har själv släckt båda bränderna som orsakats av övergivna fågelbon och...fredag 11/6 12:45