”Börshajen” från Botkyrka får pris av kungen

Andra Farhad från Fittja belönas med stipendiet Kompassrosen. Hennes företag Börshajen hjälper folk att spara och placera.

  • Publicerad 12:22, 20 apr 2017

På måndag får Andra Farhad från Fittja Kompassrosen, ett stipendium som delas ut till fyra unga ledare i Sverige som visat framfötterna. I ett pressmeddelande från Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap som delar ut stipendiet berättar Andra Farhad om glädjen och tankarna bakom hennes företag Börshajen som ger kostnadsfri utbildning till allmänheten.

– Jag är så stolt över att få ta emot stipendiet. Det öppnar nya dörrar för mig – bland annat ett nytt nätverk av unga ledare och möjlighet att utveckla mitt personliga ledarskap. Min tanke om gratis utbildning väcktes när jag märkte att det fanns en stor efterfrågan på kunskap kring börsen. Genom att göra detta ger jag fler möjlighet till ett långsiktigt sparande som på sikt ger ett bättre liv, säger Andra Farhad.


Läs också: Andra gick från mobbad till börshaj

Rebecca Sundberg som är verksamhetsledare för Stiftelsen Ungt Ledarskap fortsätter:

– Värdebaserat ledarskap handlar om att leda utifrån sina egna värderingar och inre kompass, något som årets Kompassrosstipendiater tydligt visar i sitt sätt att leda sig själva och sina verksamheter. Mod, omtanke och handlingskraft är de värderingar som behövs framåt för att möta samhällets utmaningar.