Foto: Stefan Källstigen

Borgarrådet: Hornsbergs strand kan bli gågata

En gågata vid Hornsbergs strand för att minska stöket. Det kan snart bli verklighet, enligt trafikborgarrådet Daniel Helldén.

  • Publicerad 11:04, 1 jun 2016

På tisdagskvällen höll polisen och staden möte med allmänheten om hur man ska komma till bukt med stöket i Hornsbergs strand. En idé som lyftes och som, enligt polisen Stefan Holmén, fick positivt gensvar hos alla grupper på plats var att göra om Hornsbergs strand till en gågata. Det skulle minska problemet med fortkörning på gatan.

Just nu poppar gågator upp lite varstans i staden – med målet från politikerna att göra staden mer levande. Men ännu har inga gator gjorts om på Kungsholmen

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) är mycket positiv till idén om Hornsbergs strand. Han menar att platsen kunde passa bra som en sommargågata som alltså har biltrafik under vinterhalvåret.

– Det är klart att vi ska titta på det här, säger han.

När Mitt i når honom på onsdagsförmiddagen har han för en stund sedan fått ett samtal från stadsdelsnämndens ordförande som också lyfte och var positiv till gågatsidén.

– Det här följer helt våra intentioner att det ska komma underifrån från boende i stadsdelen och näringsidkare. Förslaget är mycket intressant. Det är någonting vi från trafikkontoret får titta på helt enkelt, säger Danie Helldén.

Det går ingen buss på gatan vilket skulle underlätta en förändring, enligt honom. Men trafikkontoret ska nu undersöka om det finns andra tekniska hinder. Troligtvis är det försent för att något ska hända den här sommaren eftersom en sådan utredning kan ta några månader. Men det kan också gå fortare.

– Det här verkar ju vara en ganska enkel sak som också har stöd från allmänheten.