På måndagen knackade polisen på dörren hos kvinnans närmaste granne. När han senare på kvällen fick höra om uppgifterna om vad som hänt blev han chockad. Foto: Claudio Britos

Bor granne med misstänkta skräckfängelset: "Blev chockad"

Grannarna i kvarteret i Haninge kommun är förvånade och chockade över det nyheten om det misstänkta skräckfängelset. Samtidigt pågår nu ett intensivt utredningsarbete för att ta reda på vad som har hänt.

  • Publicerad 15:26, 1 dec 2020

Genom fönstren syns hur polisens tekniker rör sig inne i lägenheten. Inne i porten syns reklamblad sticka ut genom den stängda och avspärrade ytterdörren. Grannar säger till Mitt i att de är chockade och förvånade över uppgifterna om att en kvinna ska ha hållit sin nu 40-åriga son instängd i flera decennier.

– Polisen ringde på och började ställa frågor. Först trodde vi att det hade hänt kvinnan någonting, men sedan fick vi reda på via media vad som ska ha pågått där inne, säger den närmaste grannen, som bor med sin familj i samma port som kvinnan och hennes son.

– Först blev vi chockade såklart, det var första reaktionen. Sedan börjar man rannsaka sig själv och fundera på om vi borde ha märkt något eller reagerat på att någonting inte stod rätt till, säger han.

Uppgifter: Man inlåst i Stockholmslägenhet – i nästan 30 år

Pratade nyligen

Senast för två veckor sedan pratade han en kort stund med kvinnan.

– Vi har träffats i trapphuset ibland, men jag har aldrig sett in i lägenheten eller märkt att något skulle vara konstigt. Det har inte hörts oljud eller så därifrån. Vi har vetat om att hon har vuxna barn, men inte mer än så, säger grannen.

Inlåst i 28 år – utanför spelar grannarna boule

INGA KONSTIGA LJUD. "Det har inte hörts oljud eller så därifrån", säger grannen. Foto: Claudio Britos

Släkting slog larm

En man i 40-årsåldern misstänks ha hållits inlåst av sin mamma i en lägenhet i Haninge kommun – i 28 år. Han ska enligt uppgifter ha blivit inlåst i tidiga tonåren och alltså inte fullföljt skolan.

Mannen ska ha hittats av en kvinnlig släkting, som i en intervju med Dagens Nyheter säger att hon larmat om att det inte stod rätt till i lägenheten, och lyft frågan i möten med socialtjänst och sjukvård, men fått svaret att inget brott har begåtts.

Nu pågår en polisutredning för att ta reda på vad det är som har hänt.

Visa merVisa mindre