Vill man göra ett bostadsklipp på Lidingö är det läge att köpa på Näset nu innan priserna där stiger, menar mäklaren Annika Rynell. Foto: Stefan Källstigen

Bopriserna drivs uppåt

Det finns fortfarande områden på Lidingö med överkomliga priser där man kan göra bostadsklipp, visar en kartläggning som Mitt i Lidingö Tidning gjort. Och enligt mäklarna kommer centrumutvecklingen bara att gynna prisökningen.

  • Publicerad 15:26, 16 mar 2014

Det finns många platser på Lidingö där bopriserna förväntas stiga. Dels är det de klassiska områdena som varit populära länge som Torsvik och kring brofästet där det kommer att bli ännu dyrare. Men det finns också områden där priserna ligger lägre.

Mitt i Lidingö Tidning har pratat med fem mäklare som fått peka ut områden där de tror att man kan göra en bra bostadsaffär. Annika Rynell på Mäklarhuset menar att priserna på Näset är oproportionerligt låga i dagsläget.

– Näset har släpat efter i pris men på senare år har man tagit bättre hand om fastigheterna och höjt standarden. Det finns naturområden och skola i närheten och det går snabbt att ta sig till Ropsten med buss, säger hon.

Hon berättar att man kan få en fyrarummare på Näset för omkring tre miljoner.

I till exempel Torsvik får man bara en trea för det priset. Även Petter Nilsson på Fastighetsbyrån tror på Näset.

– Man får mycket lägenhet för pengarna på Näset och priserna kommer att fortsätta uppåt. En annan plats där man kan göra en bra affär nu är Pyrolavägen. Det pågår stambyten där och när det är klart kommer priserna att gå upp direkt, säger han.

Tina Stening på Svensk Fastighetsförmedling menar att de flesta områdena på södra delen av ön kommer att öka i pris, men pekar ut Killinge som en uppstickare.

– Det börjar bli populärt där och det var det inte förut. Det ligger ju väldigt fint och naturnära. Jag tror även att Aga kommer att få ett lyft när byggena är klara. Området där kommer att utvecklas med butiker och service, säger hon.

Skandiamäklarnas Annika Thustrup nämner också Killinge. Hon tror att läge och kommunikationer kommer att bli allt viktigare för prisnivån.

– Närhet till handel och kommunikationer får större betydelse när trafiken i Stockholm blir jobbigare. Folk vill inte köra långt och köa ut till stormarknader utan de vill handla i närområdet.

Alla mäklare Mitt i Lidingö Tidning pratat med tror att de planerade nybyggnationerna i Lidingö centrum kommer att göra att ­bopriserna ökar.

– I slutändan kommer bostäder i närområdet att öka i pris tack vare bättre service och handel samt att nybyggena drar upp priset. Kan man tänka sig att bo i området under byggtiden kommer det förmodligen att vara värt det när allt är klart, säger Philip Broms på ­Gadelius fastighetsbyrå.

Fakta

Här väntas priserna fortsätta stiga

Näset.

Killinge.

Sticklingehöjden.

Pyrolavägen i Skärsätra.

Käppala.

Mosstorp.

Just nu finns det 72 bostadsrätter och 23 villor till salu på Lidingö, enligt Mäklarstatistik.

En bostadsrätt kostar i genomsnitt 37 791 kronor per kvm.

En villa kostar i genomsnitt 51 487 kronor per kvm.

Bostadsrätterna på Lidingö har ökat i pris med elva procent under det senaste året.

Visa merVisa mindre