Väntar på byggmaterial. Johan Rådmark, verksamhetschef för Boo Folkets hus, vågar inte lova när invigningen kan bli klar. Bilden är tagen tidigare i år. Foto: Pekka Pääkkö

Boo Folkets hus skjuter upp invigningen

Boo Folkets hus som har byggts upp efter branden 2020 skulle ha invigts med öppet hus i helgen. Men bygget är inte klart. ”Surt! Det är förseningar, byggmaterial som inte har kommit fram i tid”, säger verksamhetschefen Johan Rådmark.

  • Publicerad 08:07, 9 sep 2022

Jag vågar inte sätta ut ett datum för något öppnande förrän vi vet att vi kan leva upp till det

Sedan Boo Folkets hus brändes ner i anlagd brand den 15 oktober 2020 har föreningen kämpat för att bygga upp byggnaden igen. Invigningen var först tänkt till Ormingekarnevalen i maj i år. Men eftersom bygget inte var klart flyttades kalaset till den här helgen.

– Vi skulle ha kört en stor fest för alla ungdomar på fritidsgården på fredagen och öppet hus med guidade turer på lördagen, säger Johan Rådmark.

Hoppas på oktober

Men även om Boo Folkets hus har börjat flytta in i lokalerna är bygget är inte helt klart.

– Fritidsgården är i full gång, seniorverksamheten är i full gång, musikvåningen är i full gång – vi har övervåning som är färdig. Men våra stora samlingslokaler, foajé och café är inte klara. Vi måste ha det slutbesiktigat och godkänt innan vi kan släppa in allmänheten i de övriga delarna av lokalen. Det är lite surt naturligtvis men för oss är det viktiga att vi kan driva verksamheten, säger Johan Rådmark.

Invigningen flyttas ytterligare framåt.

– Det sista som är sagt är att det ska vara klart i början av oktober men jag vågar inte sätta ut ett datum för något öppnande förrän vi vet att vi kan leva upp till det.

1,8 miljoner kronor i hyresbidrag till Boo Folkets hus